Crna Kronika

Dva kamiona su išla u Nizozemsku...

Rumunjske vlasti zaplijenile rekordnu količinu heroina

Rumunjske vlasti zaplijenile rekordnu količinu heroina

Rumunjske vlasti su zaplijenile rekordnu količinu od 333 kg heroina vrijednog 40 milijuna eura, koji je bio sakriven u spremnicima goriva dvaju kamiona, priopćili su u srijedu policija i državno tužiteljstvo za organizirani kriminal (DIICOT).

Dva kamiona su išla u Nizozemsku, "središte daljnje distribucije droge u zemlje zapadne Europe", rekao je načelnik policije Claudiu Cucu na tiskovnoj konferenciji.

Ovo je najveća količina heroina dosad zaplijenjena u Rumunjskoj, dodao je.

"Vrijednost droge u uličnoj preprodaji je oko 40 milijuna eura", dodaje Daniel Constantin Horodniceanu, ravnatelj DIICOT-a. Ovu pošiljku je htjela prokrijumčariti tursko-rumunjska mreža organiziranog kriminala koju vlasti prate od 2011., dodao je.

Droga je zaplijenjena u srijedu na sjeveru Rumunjske kada su dva kamiona trebala prijeći rumunjsko-madžarsku granicu na prijelazu Petea.

"Droga je iz Afganistana preko Azerbajdžana, Armenije i Gruzije, a zatim najvjerojatnije preko Crnog mora u Ukrajini i Rumunjske trebala stići u zapadnu Europu", rekao je Cocu.

Stotine paketića droge bili su "skriveni u dvostrukim spremnicima goriva u vrećicama s paprom i s mljevenom paprikom kako ih psi ne bi nanjušili", dodao je.

U vezi sa zapljenom pritvorena su dva rumunjska i dva turska državljanina, a još sedam osoba je uhićeno.

Rumunjske vlasti su u ovoj istrazi surađivale s kolegama iz Turske, Ukrajine i nekoliko zemalja zapadne Europe.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.