Crna Kronika

2009. lakše ozlijedio četveročlanu obitelj

Horvatinčiću jučerašnja nesreća nije prva koju je skrivio

Horvatinčiću jučerašnja nesreća nije prva koju je skrivio

Kontroverznom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću jučerašnja pomorska nesreća kod Primoštena nije prva nesreća koju je skrivio.

Horvatinčić je u veljači 1980. godine u Zagrebu skrivio prometnu nesreću u kojoj je ubio 75-godišnju pješakinju i teško ozlijedio njezinu 53-godišnju kći koja je završila u kritičnom stanju. Nakon toga je pobjegao s mjesta nesreće. "Automobil se zaustavlja nakon 15 metara kočenja. Ali samo na čas. Vozač izlazi iz vozila, baca pogled na okrvavljene žene, bez riječi ponovno sjeda za upravljač i nastavlja vožnju. Ne zna da je Mandica Vučković u međuvremenu umrla u vozilu Hitne pomoći, a njena kći još je u kritičnom stanju", pisao je tada Večernji list.

Uskoro se otkrilo kako je nesreću skrivio tadašnji vlasnik kultnog restorana Babylon Tomislav Horvatinčić. Tada se branio da mu je po izlasku iz automobila priprijetio neki čovjek kojeg se prestrašio i pobjegao. Zatim je tvrdio da se boji krvi te se branio ludilom.

Horvatinčić nije pozvao ni policiju ni Hitnu pomoć. Općinsko javno tužilaštvo obustavilo je postupak protiv Horvatinčića. Obitelj žrtava je nastavila s privatnom tužbom. 1983. je osuđen na šest mjeseci zatvora, odnosno dvije godine uvjetno što je potvrđeno 1984. godine.

Početkom siječnja 2009. godine u Bregani je uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđeno dvoje djece u dobi od 9 i 11 godina te njihovi roditelji.

Tada su bez ozljeda prošli svi oni koji su se vozili Horvatinčićevim Land Roverom od tri tone, dok je četveročlana obitelj iz udarene Vectre pretrpjela lakše ozljede.

Horvatinčić je odmah priznao krivnju te pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Nakon nesreće je izjavio kako cijelu noć nije spavao te da se nakon 40 godina vozačkog iskustva i prijeđenih dva milijuna kilometara i njemu to moralo dogoditi. "Ali što mogu, iz ove kože se ne može", zaključio je kontroverzni poduzetnik koji je kasnije posjetio djecu u bolnici i ispričao se obitelji.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.