Crna Kronika

Međimurje

Ginekolog osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora zbog primanja mita

Ginekolog osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora zbog primanja mita

Muršić će također morati vratiti 1900 eura i 2200 kuna koje je stekao nelegalno

Međimurski ginekolog Nenad Muršić (38) nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Čakovcu na kaznu zatvora od godinu i dva mjeseca zbog zlouporabe položaja i ovlasti, piše slobodnadalmacija.hr

Muršić će također morati vratiti 1900 eura i 2200 kuna koje je stekao nelegalno kao liječnik Županijske bolnice Čakovec, uzimajući pacijenticama novac za izvođenje carskog reza. Izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane bavljenja ginekologijom i porodništvom u trajanju od godine dana nakon izdržavanja zatvorske kazne.

Muršić je uhićen krajem prošle godine zbog sumnje da je u periodu od 2008. do 2010. godine kao liječnik Odjela ginekologije i porodništva Županijske bolnice Čakovec od pacijentica naplaćivao 100 do 500 eura za izvođenje carskog reza i pritom novac zadržavao za sebe.

Njegov odvjetnik najavio je da će se žaliti na presudu dok je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu istaknulo da će se o eventualnoj žalbi očitovati nakon što prime presudu u pisanom obliku. O žalbama će odlučivati nadležni Županijski sud u Varaždinu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.