Crna Kronika

Pustili ih kućama

Ubojice Luke Ritza na slobodi

Ubojice Luke Ritza na slobodi

- Tužna sam, zbunjena i razočarana. To je samo jedna potvrda kakav je Zakon i da ga treba mijenjati - kaže Lukina majka Suzana

Zagrebačka policija je pet osumnjičenih za napad na Luku Ritza i njegova prijatelja uhitila 21. studenog prošle godine. Maloljetne K. M. (17), J. J. (16), R. L. (17) i M. K. (17) iz pritvora su pustili u utorak, javlja 24sata.hr

Maksimalni rok prema kojem po zakonu smiju biti pritvoreni za djelo kojim ih se tereti je istekao. Svih četvorica će se braniti sa slobode. Peti osumnjičeni je punoljetni S. Š. (18). Njegova majka rekla je kako ne zna hoće li policija i njega pustiti na slobodu. Lukina majka Suzana Ritz je šokirana.

- Tužna sam, zbunjena i razočarana. To je samo jedna potvrda kakav je Zakon i da ga treba mijenjati - kaže. Dodaje kako će se boriti da se Zakon promijeni.

- Ne zbog Luke jer njega ništa ne može vratiti, već zbog druge djece, koja imaju pravo živjeti - odlučna je Suzana Ritz. Državno odvjetništvo optužnicu protiv osumnjičenih još nije podiglo. Čekaju rezultate dodatnog medicinskog vještačenja.


Reci što misliš!