Crna Kronika

Krijumčari droge

USKOK optužio 14 riječkih krijumčara heroina na riječkom tržištu

USKOK optužio 14 riječkih krijumčara heroina na riječkom tržištu

USKOK pred riječkim Županijskim sudom tereti K.K. i M.S. da su se lani udružili s I.A. u Rijeci radi krijumčarenja heroina u Hrvatsku i preprodaje na riječkom ilegalnom tržištu

Kako javlja Totalportal.hr , USKOK je podigao optužnicu protiv četrnaest osoba, među kojima su dva državljanina Bosne i Hercegovine te po jedan Slovenije i Bugarske koje sumnjiči da su na ilegalnom riječkom narko tržištu prodali najmanje 4,8 kilograma heroina, izvijestilo je Državno odvjetništvo.

USKOK pred riječkim Županijskim sudom tereti K.K. i M.S. da su se lani udružili s I.A. u Rijeci radi krijumčarenja heroina u Hrvatsku i preprodaje na riječkom ilegalnom tržištu.

K.K. je od nepoznatih osoba u više navrata nabavio veće količine heroina po cijeni od najmanje 13.000 eura po kilogramu, zatim je organizirao krijumčaranje droge do Rijeke gdje ju je prodavao M.S. za 27.000 eura po kilogramu.

I.A. je heroin miješao s aditivima, vagao, prešao i prepakiravao a zatim ga je skrivao na tajnim lokacijama.

Daljnju preprodaju je, prema uputama K. K. organizirao M. S. koji je devetorici okrivljenika mobitelom javljao mjesto i vrijeme kupnje heroina po cijeni od 13.500 kuna za 50 grama.

Okrivljenici su drogu unaprijed plaćali M. S. koji bi ih upućivao na parkirališta u okolici Rijeke, gdje bi I.A. predao dogovorenu količinu heroina.

U pretrazi stana kod K.K. pronađeni su skalpel, digitalna vaga, tablete te 7.900 eura i 34.200 kuna. Prodajom droge K. K. je mjesečno pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 15.000 eura, a M.S. 5.000 eura od kojeg su dio novca držali u svojim stanovima te kupovali skupocjene automobile.

Optužnica četvoricu tereti i da su se radi preprodaje heroina povezali i ove godine, od siječnja do ožujka, kada su u Bosni i Hercegovini nabavili najmanje 1,9 kilograma heroina, nakon čega su angažirali kurira koji je u dva navrata preko granice iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prokrijumčario heroin. Tada su na riječkom području prodali najmanje 1,4 kilograma heroina.


Reci što misliš!