Crna Kronika

Eksplozija

Eksplodirao auto bomba pored Nacionala, ubijen Ivo Pukanić?!

Eksplodirao auto bomba pored Nacionala, ubijen Ivo Pukanić?!

U trenutku eksplozije zgrada je bila puna studenata Visoke novinarske škole

Jaka eksplozija oko 18.30 sati u četvrtak odjeknula je u Vlaškoj ulici u Zagrebu. Prema prvim informacijama eksplodirao je automobil Lexus nakon čega je izbio požar, javlja 24sata.hr .

HTV neslužbeno doznaje da su poginuli Ivo Pukanić i novinar Nacionala Ivica Franić. U trenutku eksplozije zgrada je bila puna studenata Visoke novinarske škole...

Tportal je kontaktirao novinare Nacionala, koji su svi zatvoreni u redakciji, policija ih ne pušta van. Svi su u šoku i strahu.

Neslužbeno, Pukanić i Franić napustili su redakciju nekoliko minuta prije eksplozije. Dva tijela leže na parkiralištu. 

Oko Langovog trga blokiran je promet. Prema središtu grada krenulo je više kola hitne pomoći.

- Ne znam još točno što se dogodilo, kolege su na terenu i čim se utvrde neke činjenice obavijestit ćemo javnost.- kazala je za Business.hr glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

Sumnjivac bježao Palmotićevom

Prodavačica obližnje trgovine rekla je da je čula snažnu eksploziju, nakon čega je pogledala na ulicu. Preko ulice Junija Palmotića u tom je trenutku pretrčavao muškarac starosti između 30 i 35 godina s tamnom šilt kapom na glavi, donosi Dalmacijanews.com.

Kako kaže, nije se osvrtao ni lijevo ni desno nego se tek jednom okrenuo kada je odmakao. Prema njenim riječima, cestu je muškarac pretrčavao ne obazirući se na automobile.

I donedavni glasnogovornik ravnateljstva policije, Krunoslav Borovec, koji je maloprije došao na mjesto događaja, izjavio je da još nema dovoljno podataka, te kako će kasnije dati prve izjave za medije.

Policija je oko 19 sati udaljila građane i novinare s lica mjesta, te proširila krug u kojem nitko osim policijskih službenika nema pristup.

Oko 19,15 na mjesto napada stigao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Novinar Nacionala Plamenko Cvitić za HRT je potvrdio kako je do eksplozije došlo u dvorištu redakcije Nacionala i da ima mrtvih. Na pitanje je li poginuo Ivo Pukanić, Cvitić odgovara da vjerojatno jest.

Podsjetimo, Ivu Pukanića već su ove godine pokušali ubiti. Nepoznati napadač pucao je u glavu Ivi Pukaniću 10. travnja pred ulazom u njegov stan u zagrebačkoj Ilici. Pukanić je uspio na vrijeme reagirati i izmaknuti se. Metak je završio u izlogu obližnjeg dućana. Kada je pokušao ispaliti drugi hitac, atentatoru se zaglavio pištolj.


Reci što misliš!