Crna Kronika

Nakon kave silovanje?

Varaždin: Otmičar žrtvu upoznao preko sms-a

Varaždin: Otmičar žrtvu upoznao preko sms-a

Varaždinca je žena iz Vrbovca optužila da ju je zatočio u svom stanu i zatim silovao

Z. P. (56) iz Varaždina danas je oko 13.30 sati priveden istražnoj sutkinji Županijskoga suda u Varaždinu kako bi dao iskaz o navodnoj otmici i silovanju 34-godišnje žene iz okolice Zagreba u svom stanu u Harambašićevoj ulici.

Na saslušanje je optuženi priveden s krim obrade u policijskoj postaji, no po načinu na koji je ušao u prostorije suda, nasmijan i bez opterećenja, čini se da optužbe 22 godine mlađe žene nije shvatio ozbiljno. Varaždinca je žena iz Vrbovca optužila da ju je zatočio u svom stanu i zatim silovao.

Kad je zaspao, po njezinoj priči, uspjela je prijateljici poslati SMS. Ona je alarmirala zagrebačku policiju, a varaždinski su policajci ubrzo potom pokucali na vrata stana u Harambašićevoj. Otvorila im je 34-godišnjakinja koja je ponovila cijelu priču.

Njih dvoje upoznali su se navodno putem SMS poruka na jednoj od televizija. Prvo su se našli na kavi, a zatim i otišli u njegov stan. Žena je izjavila da ju je Z. P. silovao uz prijetnju pištoljem.

Neslužbeno, doznali smo kako dolazak žena u njegov stan nije nikakva rijetkost i da ih upoznaje putem intereneta ili SMS poruka.

Nikome to u susjedstvu nije bilo čudno, jer s njim nikada nisu imali problema. To što je u Domovinskom ratu bio pripadnik HOS-a i predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Blaž Kraljević Varaždinske županije susjedima je bilo dovoljno da ga ozbiljno shvate i da se ne miješaju u njegov privatni život.


Reci što misliš!