Crna Kronika

Nalet gliserom

Zbog nesreće u Vodicama, Zagrepčaninu kaznena prijava

Zbog nesreće u Vodicama, Zagrepčaninu kaznena prijava

Mladić iz Austrije smrtno je stradao jučer oko 17,30 sati kada je na njega i njegova 13-godišnjeg brata, koji su ronili u moru ispred Plave plaže u Vodicama, velikom brzinom naletio gliser

Protiv 30-godišnjeg Zagrepčanina, koji je jučer u Vodicama gliserom usmrtio 16-godišnjaka iz Austrije a njegova 13-godišnjeg brata teško ozlijedio, bit će podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama. Potvrdio je to istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Dalibor Dukić, koji je sinoć saslušao osumnjičenog.

Dodao je kako je za navedeno kazneno djelo za koje se sumnjiči Zagrepčanin predviđena zatvorska kazna od 3 do 10 godina.

Mladić iz Austrije smrtno je stradao jučer oko 17,30 sati kada je na njega i njegova 13-godišnjeg brata, koji su ronili u moru ispred Plave plaže u Vodicama, velikom brzinom naletio gliser kojim je upravljao 30-godišnji Zagrepčanin.

Braća su se, kako je potvrđeno u policiji, kupala izvan dijela ograđenog za kupače. U policiji su potvrdili kako je vozač glisera vozio nedopuštenom brzinom i to na udaljenosti od oko 180 metara od obale gdje nije dopušteno glisiranje niti vožnja brža od 5 čvorova.

Vozač glisera ozlijeđenog 13-godišnjeg dječaka prevezeo je gliserom do vodićke ambulante, odakle je prevezen u Opću bolnicu Šibenik. Tijelo smrtno stradalog 16-godišnjaka policija je pronašla u moru jučer oko 23,30 sati.

Šibenski kirurzi pet sati su se borili za život ozlijeđenog 13-godišnjaka. Propeler glisera teško mu je ozlijedio potkoljeničnu kost, mišiće i krvne žile lijeve noge, no on je sada izvan životne opasnosti. Dječak će, kako se doznaje u šibenskoj bolnici, biti prebačen u Austriju na daljnje liječenje čim bude u stanju podnijeti putovanje.


Reci što misliš!