Crna Kronika

Svirepi zločin

Kristinu Šušnjaru (21) ni obitelj nije prepoznala

Kristinu Šušnjaru (21) ni obitelj nije prepoznala

Tijelo su pokušali identificirati članovi rodbine, ali zbog teških ozlijeda glave nisu mogli sa sigurnošću potvrditi da je riječ upravo o Kristini

Kako javlja 24sata.hr, njihovi su novinari iz policijskih izvora doznali kako je policija utvrdila da je djevojka pronađena kraj Donjeg Dolca Triljanka Kristina Šušnjara (21).

Kristina Šušnjara (21)

To su doznali pomoću analize otisaka prstiju. Prema neslužbenim informacijama Kristina je na silu ukrcana u automobil, te na zabačenom predjelu silovana i usmrćena udarcima tupim predmetom u glavu.

Nakon cjelovečernjeg očevida, tijelo je prebačeno na patologiju. Majka Ankica i otac Ivica u teškom su emotivnom stanju, pa nisu bili sposobni otići na identifikaciju.

Tijelo su pokušali identificirati članovi rodbine, ali zbog teških ozlijeda glave nisu mogli sa sigurnošću potvrditi da je riječ upravo o Kristini. Otac je nakon toga ipak morao identificirati tijelo. Definitivna potvrda obavljena je provjerom otisaka prstiju.

Kriminolozi šireg splitskog područja, potpomognuti zagrebačkim kolegama, nastavili su sa pretragom terena tijekom srijede. Do sada pronađeni tragovi poslani su na vještačenje u centar Ivan Vučetić. Kristinino ubojstvo u više je detalja slično s ubojstvom Anđele Bešlić (17) na istom području prije šest godina.

Trojica mladića s područja Imotskog privedeni su na obavijesni razgovor nedugo poslije pronalaska tijela. Neslužbeno doznajemo kako je jedan od njih otprije dobro poznat policiji.

Shrvana obitelj nesretne djevojke (Foto: 24sata.hr)

Prijavili su ga ljudi kojima je bilo sumnjivo što je u utorak triput prao automobil. Sinjska policija ispitala je više od osamdeset ljudi.

Djevojka, koja je htjela ostati anonimna, kazala nam je da je Kristinu prije tjedan dana vidjela u Vinjanima Donjim, nedaleko od Imotskog. Bila je zbunjena i dezorjentirana, no odbila je njenu pomoć. Nedugo zatim ukrcala se u zeleni Mercedes i otišla.

Potraga za Kristinom vjerojatno bi još uvijek trajala da psić Marka Matovca iz Donjeg Dolca nije odlutao. Tražeći ga Marko je metar i pol ispod ceste ugledao ženski leš.

- Tijelo je bilo napola golo, sa crnom jaknom na glavi i pokriveno grmljem. Pomislio sam da je lutka i bacio kamenčić da provjerim hoće li zašuškati - kaže Marko. Kamenčić je udario u meko, nakon čega je pohitao do obližnjeg kamenoloma i obavijestio radnike. Vijest se ubrzo proširila Cetinskom krajinom.

Svirepi zločin glavna je tema razgovora u Trilju, Sinju i Vedrinama. Bijes i gorčina vidljivi su na licima ljudi. "Ma kakav zatvor. Takvim psihopatima treba ruke okinuti i zatim ih zatuć kamenjem ka šta su oni nju.", jedan je u nizu gnjevnih komentara.

Kristinine fakultetske kolege u Splitu, studente prve godine ekonomije, susreli smo dok su ulazili na predavanje iz engleskog jezika. Njena najbolja prijateljica s fakulteta Ivana Šimundić nije bila tamo. Došla je tek na prvo jutarnje predavanje, ali je ubrzo otišla kući. Pustila ju je asistentica primjetivši njenu rastresenost.

- Bila je tako vesela i uvijek dobro raspoložena - pričaju njene studentske kolege.

Otac Anđele Bešlić: 'Podsjetilo me na našu tragediju...'

Ivan Bešlić, otac prije nekoliko godina na sličan način ubijene Anđele, u prva dva dana potrage za Kristinom Šušnjarom bio je u kontaktu s njezinom obitelji. Savjetovao im je ne traže pomoć vidovnjaka jer, kaže, od toga, pokazalo se u njihovom slučaju, nema koristi. . Kristinin nestanak probudio je mučna sjećanja u domu Bešlićevih.

- Mnogo se toga vraća iz tih dana, a posebice jer se sve odigravalo kao da je kopirano. Ovakva situacija podsjeti te na sve što se događalo našoj obitelji, a najgore vam je jer ne možete pomoći najbližima te nesretne djevojke - rekao je Ivan Bešlić, koji će s članovima obitelji doći na Kristinin pogreb.

 


Reci što misliš!