Crna Kronika

Prometne nesreće

Među četiri poginula protekle noći i djevojka iz Zadra

Među četiri poginula protekle noći i djevojka iz Zadra

Na D28 kod Kapele poginula 20-godišnjakinja iz Zadra, dok je još četvero mladih zadobilo teške i lakše ozljede

Protekla noć na hrvatskim cestama odnijela je četiri života dok je šest osoba prošlo s lakšim i težim ozljedama.

U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20,15 sati u Trnovcu Bartolovečkom, kod Varaždina, ozlijeđene su tri osobe, od kojih je jedna preminula tijekom noći u varaždinskoj Općoj bolnici, izvijestila je Policijska uprava varaždinska. Do prometne nesreće je došlo tako što je za sada nepoznati vozač, vozeći iz smjera Varaždina osobni automobil, varaždinskih registracijskih oznaka, u mjestu Trnovec Bartolovečki zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom. Vozilo je sletjelo s ceste te udarilo u dvorišnu ogradu obiteljske kuće na kućnom broju 52. U prometnoj nesreći tjelesne ozljede zadobili su T.N. (19) iz Zamlače, D.N. (25) iz Šijanca i K.P. (19) iz Cargovca. Prevezeni su u Opću bolnicu Varaždin, a tijekom noći T.N. je od zadobivenih ozljeda preminuo.

Nepuna tri sata kasnije, na karlovačkom području, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrto stradao 25-godišnji Ivan Fištrović iz Donje Rečice. Nakon provedenog očevida utvrđeno je da je mladić automobilom marke "Audi A4" vozio neprilagođenom brzinom, te u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika u odvodni kanal i prevrnuo se na krov. Od zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu nesreće

Već oko 23.30, u okolici Varaždina, dogodila se još jedna prometna nesreća sa smrtonosnim ishodom. Poginuo je biciklist I.D. (67) iz Svibovca Podravskog, izvijestila je danas Policijska uprava varaždinska. Do prometne nesreće je došlo kada je nepoznati vozač automobila, vozeći iz smjera Varaždina prema mjestu Hrašćica, prednjim desnim dijelom vozila udario u biciklista I.D. koji se kretao po desnoj biciklističkoj traci u istom smjeru. Od tragova pronađenih očevidom na mjestu događaja policijski službenici PU varaždinske su tijekom noći pronašli počinitelja, 28-godišnjeg N.B. (28) iz Donje Gračenice kod Popovače. Ustvrđeno je kako je N.B. utjecajem alkohola vozio kombi vozilom varaždinskih registarskih oznaka kojim je počinio prometnu nesreću.

Jedna je osoba poginula, a četiri su ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko 3,30 minuta na državnoj cesti D-28 Šibenik-Zadar kod Kapele, izvijestila je Policijska uprava šibensko-kninska. Do nesreće je došlo kada je 22-godišnji I.M. iz Zadra, vozeći automobil Renault Laguna, zadarskih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad vozilom, koje je sletjelo s ceste. Nakon što se prevrnulo vozilo se zapalilo, te potpuno izgorjelo, a požar koji su ugasili šibenski vatrogasci. U nesreći je poginula 20-godišnjakinja iz Zadra dok je 22-godišnji vozač automobila zadobio teške ozljede. Teško su ozlijeđene još dvije osobe u dobi od 21 i 24 godine, dok je peta putnica iz automobila, 19-godišnja djevojka, lakše ozlijeđena. Nakon pružene pomoći svi ozlijeđeni zadržani su na liječenju u šibenskoj bolnici.


Reci što misliš!