Crna Kronika

napad u parizu

Otac napadača iz Louvrea tvrdi da njegov sin nije bio terorist

Otac napadača iz Louvrea tvrdi da njegov sin nije bio terorist
AP

Njegov otac tvrdi kako njegov sin nije kažnjavan i kako nema nikakvih veza s terorističkim organizacijama

Otac navodnog napadača iz Louvrea tvrdi kako njegov sin nije bio islamski ekstremist.

Abdallah el-Hamahmy upucan je od strane vojnika nakon što je napao jednog od njih mačetom kada nije pušten u šoping centar pokraj poznate galerije. 

Egipćanin je u Pariz došao s turističkom vizom koja je izdana u Dubaiju, trenutno je u bolnici, a njegovo stanje više nije opasno po život. Francois Hollande tvrdi kako nema sumnje da je al-Hamahmy pokušao izvesti teroristički napad te je pohvalio brzu akciju vojnika koji su ga u tome spriječili.

Otac tvrdi kako nije terorist

Kako piše Independent, policija je kod njega pronašla još jednu torbu s drugom mačetom i limenkama spreja u boji, ali nije bilo eksploziva. 

Njegov otac tvrdi kako njegov sin nije kažnjavan i kako nema nikakvih veza s terorističkim organizacijama te kako se radi o jednom normalnom mladiću. Rekao je i kako je bio jako šokiran kada je saznao za napad u kojemu je sudjelovao njegov sin te da je za cijelu situaciju saznao putem Facebooka.

Za Reuters je izjavio: "Je li živ? Je li mrtav? Je li to stvarno on? Besmislica je kada govore da je moj sin terorist...ovdje se radi o zataškavanju, tako da ne bi morali objašnjavati ili se ispričati jer je vojnik upotrijebio brutalnu silu na jadnom mladiću u dobi od 29 godina."

Njegovom ocu je teško povjerovati kako bi netko tko ide u teroristički napad sa sobom imao samo mačetu: "Ako mi kažete da je imao pištolj, pušku, povjerovao bih, ali ovako ne znam...samo želim istinu," zaključio je otac napadača.

Mačete kupio u trgovini oružjem

Prema njegovoj priči, njegov sin je došao u Pariz na poslovni put iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i javio je svojoj obitelji kako će razgledati znamenitosti prije nego što se vrati u Dubai. 

Poslao je svojem ocu fotografije sebe ispred Eiffelova tornja nedugo prije napada kod Louvrea. 

Kako piše Independent, nakon napada su agencije sigurnosti posjetile njegovu obitelj u Egiptu kako bi ih ispitali. Prema tvrdnjama policije, el-Hamahmy je mačete kupio u Parizu, u trgovini oružjem.


Reci što misliš!