Crna Kronika

priopćenje iz hac-a

Prometna na A1 zbog dima od požara

Prometna na A1 zbog dima od požara

Prometna nesreća na A1 između čvorova Gospić i Gornja ploča doodila se zbog požara na okolnim poljima i gustog dima

Donosimo priopćenje HAC-a:

''Unutarnja kontrola Društva nakon prometne nesreće koja se dogodila u petak, 17. veljače 2017. godine na autocesti A1 između čvora Gospić i Gornja Ploča, a zbog paljenja korova na obližnjim poljima uz autocestu te gustog dima koji se širio nad kolnikom autoceste, utvrditi jesu li sve odgovorne službe postupile profesionalno i odgovorno sukladno svojim zaduženjima i ovlastima.

Rezultate unutarnje kontrole, koja je započela u subotu 18.02.2017. godine, očekujemo do kraja ovog tjedna.

Zbog činjenja paleži kojim se ugrožava sigurnost prometa na autocestama, Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. podignut će kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu protiv nepoznatih počinitelja, a radi počinjenja kaznenog dijela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom.

Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. ne mogu utjecati na neodgovorne građane koji svojim djelima i aktivnostima dovode u opasnost sigurno odvijanje prometa na autocestama.

Također, vezano na objavu u pojedinim medijima da je nadležna policijska uprava očevidom utvrdila odgovornost osoba Sektora za održavanje, ističemo da do ovog trenutka još uvijek nemamo saznanja o podizanju prijave, niti je ista do danas zaprimljena.''

 


Reci što misliš!