Crna Kronika

Na Općinskom sudu u Šibeniku

Horvatinčić: Nisam kriv

Horvatinčić: Nisam kriv
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na Općinskom sudu u Šibeniku počelo je ponovljeno suđenje poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću koji je optužen za izazivanje pomorske nesreće kod Primoštena u kojoj je život izgubilo dvoje talijanskih nautičara.

Smatram da nisam kriv, rekao je Horvatinčić i na ovom suđenju. Izrazio je žaljenje obitelji i naveo da se pokušao s njima dogovoriti, ali neuspješno. "Teško mi je što se slučaj proteže već šest godina. Što se tiče moje odgovornosti, smatram da nisam kriv", rekao je Horvatinčić.

Njegov odvjetnik kaže da je vještačenje već pokazalo da je njegov branjenik bio bez svijesti, pa ne može biti ni odgovoran. S druge strane, zastupnik obitelji poginulih talijanskih supružnika Ognjen Franges, vjeruje da će se dokazati Horvatinčićeva krivnja. Tvrdi da konkretnih ponuda za obeštećenje obitelji u stvarnom smislu nije bilo na način da je to osobno predložio već je bio pokušaj da se preko njegove police osiguranja obitelji isplati milijun eura dok je osiguranju rekao kako za nesreću nije kriv on vec pokojni Salpietro.

Rekao je i da je okrivljeni podnio tužbu protiv djece stradalih za štetu počinjenu na njegovu plovilu. Horvatinčiću će za nesreću iz kolovoza 2011. suditi isto sudsko vijeće sa sutkinjom Majom Šupe na čelu, koja je Horvatinčića proglasila krivim i osudila ga na godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno.

Sutkinja Šupe prekvalificirala je kazneno djelo iz neizravne namjere u nehat, što je blaže kazneno djelo .

Šibenska općinska državna odvjetnica Irena Senečić podnijela je žalbu na presudu zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka, a za Horvatinčića je tražila bezuvjetni zatvor tvrdeći da je postupao iz neizravne namjere, a ne nehata.


Reci što misliš!