Crna Kronika

zamračili 400 tisuća

Policija stala na kraj grupi prevaranata koji su lažirali prometne nesreće

Policija stala na kraj grupi prevaranata koji su lažirali prometne nesreće
RTL

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 12 osoba u dobi od 23 do 33 godine koje se sumnjiči za lažiranje prometnih nesreća i zlouporabu osiguranja.

27-godišnjaka se tako sumnjiči da je od 2013. do 2016. godine, zajedno s ostalim prijavljenima, u najmanje devet navrata, na raznim mjestima na zadarskom području, u fingiranim (namještenim) prometnim nesrećama, namjerno oštetio najmanje 10 automobila visoke klase, a potom i podnio zahtjeve za naknadu štete od automobilske odgovornosti, kasko polica i osnovnih polica te od više osiguravajućih društava potraživao naplatu štete u iznosu od preko pola milijuna kuna, od čega su uspjeli naplatili gotovo 400 tisuća kuna.

27-godišnjaka se sumnjiči da je za sebe zadržao veći dio novca te da je osobno sudjelovao u najmanje sedam prometnih nesreća, a oštećene automobile popravljao u svojoj auto-radionici izdajući račune oštećenim osiguravajućim društvima.

Protiv svih dvanaest osoba Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje devet kaznenih djela zlouporabe osiguranja, a protiv 27-godišnjaka i dvojice 33-godišnjaka i zbog sprječavanja dokazivanja.


Reci što misliš!