Crna Kronika

višestruki prijestupnik

Osumnjičeni David Komšić priveden u Državno odvjetništvo

Nakon dovršenog kriminalističkog ispitivanja, David Komšić, osumnjičeni za ubojstvo 18-godišnje Kristine Krupljan priveden je u Državno odvjetništvo.

Komšiću se ovo kazneno djelo predviđa kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora za onog tko ubije osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće, tko ubije člana obitelji kojeg je već ranije zlostavljao, te tko drugoga ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda.

Potvrđeno je da Komšić u vrijeme počinjenja ubojstva nije bio pod utjecajem alkohola ili opijata, a policija je istaknula kako je Komšićeva zabrana prilaska Kristini trajala dva mjeseca te je on u tom periodu četiri puta prekršio tu mjeru.

U povodu medijskih spekulacija priopćenjem se oglasilo i Ministarstvo pravosuđa RH.

Povodom medijskih napisa, a u svrhu objektivnog izvješćivanja javnosti Ministarstvo pravosuđa daje sljedeće priopćenje:
 
Uvidom u evidencije koje vodi Ministarstvo pravosuđa utvrđeno je kako su pokrenuta dva kaznena postupka pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu, i to 2015. godine i 2016. godine.

Prvi kazneni postupak pokrenut je protiv maloljetnog počinitelja zbog kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona i zbog kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 1. Kaznenog zakona.

U navedenom kaznenom postupku sud je maloljetnom okrivljeniku 26. svibnja 2015. godine izrekao mjeru opreza zabranu približavanja i zabranu uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s maloljetnom oštećenicom, do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka.
 
Sudski postupak je pravomoćno okončan 25. travnja 2016. godine obustavom postupka jer je oštećenica odustala od prijedloga za progon i privatne tužbe čime su prestali zakonski uvjeti za kazneni progon i razlozi za izrečene mjere opreza.
 
Drugi kazneni postupak koji je u tijeku, pokrenut je protiv mlađeg punoljetnika zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu (sa smrtnom posljedicom) iz članka 227. stavka 6. Kaznenog zakona.

Općinski kazneni sud u Zagrebu je optužnicu zaprimio 10. listopada 2016. godine te je 12. prosinca 2016. godine optužnica potvrđena. Prva rasprava održala se 9. veljače 2017. godine, a druga rasprava zakazana je za 13. ožujka 2017. godine


Reci što misliš!