Crna Kronika

USKOK upao u Banovinu

Inspektori 'češljaju' neriješene račune za centar Mall of Split

Inspektori 'češljaju' neriješene račune za centar Mall of Split
Miranda Cikotić/Pixsell

Gradska uprava potražuje 9,3 milijuna kuna kamata zbog, kako su istaknuli u tužbenom zahtjevu, zakasnjele uplate od 23,6 milijuna kuna

Odnosi između Grada Splita i predstavnika tvrtke "Mejaši prvi", investitora trgovačkog centra Mall of Split, već duže vrijeme nisu idilični, piše Slobodna Dalmacija.

Jedan od razloga za takvu situaciju je i parnica koju sukobljene strane vode na Trgovačkom sudu jer gradska uprava potražuje 9,3 milijuna kuna kamata zbog, kako su istaknuli u tužbenom zahtjevu, zakasnjele uplate od 23,6 milijuna kuna, koliko je iznosila zadnja rata komunalnog doprinosa za taj projekt.

Upravo to je, kako neslužbeno doznaje Slobodna, jedan od razloga što je Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije (PNUSKOK) nedavno "prošešljao" Banovinu.

Podsjetimo, realizacija šoping-centra, vrijednog oko 1,3 milijarde kuna, ali i tada najavljivanog stambenog kompleksa, počela je još 2011. godine na mjestu nekadašnje “Končarove” tvornice solarnih ćelija, a tada je ulagač u gradski proračun uplatio 23,6 milijuna kuna, odnosno prvu od dviju rata za komunalni doprinos.

Drugi novčani obrok, u istovjetnom iznosu, uplaćen je tek u kolovozu 2014. godine, pa iz Banovine sudski potražuju pripadajuće kamate.


Reci što misliš!