Crna Kronika

obrana sa slobode

Na slobodu pušten mladić koji je gledao kako Tin ubija majku

Na slobodu pušten mladić koji je gledao kako Tin ubija majku
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sva trojica momaka koja su znala za stravično ubojstvo koje je počinio Tin Šunjerga tako će se braniti sa slobode

Osamnaestogodišnjak i dvadesetogodišnjak na čiju je rođendansku zabavu Tin Šunjerga otišao nakon ubojstva roditelja pušteni su na slobodu nakon što su u utorak popodne ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, potvrdio je odvjetnik 18-godišnjaka Branimir Zmijanović, piše Šibenik.in.

Sva trojica momaka koja su znala za stravično ubojstvo koje je počinio Tin Šunjerga tako će se braniti sa slobode, budući da je 17-godišnjak pušten još u ponedjeljak, a tereti ih se za kazneno djelo neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela. Da su saznanja o tragičnim događajima u Čistoj Velikoj prijavili policiji, bio bi uvelike olakšan pronalazak počinitelja, a život 45-godišnjeg Marina Šunjerge možda bi bio spašen.

18-godišnjak na čiju se rođendansku zabavu u vodičkom zaleđu Tin Šunjerga zaputio u subotu navečer nakon što je pištoljem ubio majku i oca je, uvjetno rečeno, u 'najboljem položaju' od sve trojice.

"On ima najmanje saznanja o tome što se dogodilo, a nije reagirao kako zakon nalaže jer nije mogao vjerovati da je nešto takvo uopće moguće počiniti", kazao je njegov odvjetnik Branimir Zmijanović. Dodaje da je mladić čak potjerao Šunjergu sa svoje rođendanske zabave nakon što je ovaj ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u zrak.

Jučer je DORH objavio detalje o cijelom slučaju u kojima piše kako je jedan od mladića bio s Tinom u trenutku kad je ovaj hladnokrvno ubio majku. 

"Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljeni 20-godišnjak u popodnevnim satima 25. ožujka 2017. u Čistoj Velikoj obio sef smješten u obiteljskoj kući i iz njega uzeo očev pištolj te potom pozvao svog prijatelja, drugookrivljenog 20-godišnjaka da ide s njim u polje gdje su njegovi roditelji obavljali radove, na što je ovaj pristao ne znajući za njegove namjere. U vrijeme dok je prvookrivljenikova majka upravljala automobilom marke Citroen Saxo šibenskih registarskih oznaka pri povratku kući, osnovano se sumnja da je prvookrivljenik ispalio metak u majčinu glavu u predjelu potiljka uslijed čega je ona zadobila ozljedu (prostrjelna rana glave i mozga) od koje je odmah preminula...

...Postoji osnovana sumnja da je drugookrivljeni 20-godišnjak u popodnevnim satima 25. ožujka 2017. u Čistoj Velikoj, nakon što je bio prisutan i vidio da je prvookrivljenik usmrtio na prethodno opisani način svoju majku u osobnom automobilu marke Citroen Saxo, izašao iz vozila te otišao svojoj kući bez da je nadležnim tijelima prijavio počinjenje tog kaznenog djela iako je znao da bi prijavljivanjem djela bilo omogućeno i znatno olakšano otkrivanje djela i počinitelja, a radi se o kaznenom djelu za koje je propisana kazna zatvora deset godina i teža", stoji u priopćenju DORH-a od jučer. 
 

Odvjetnik Tina Šunjerge: Teško se može učiniti nešto da brzo izađe

Podsjetimo, Tinu Šunjergi jučer je sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku odredio jednomjesečni pritvor. 

"Jučer je bila sjednica kod suca istrage kojim mu je određen istražnog odvjetnika bez mogućnosti jamčevine, on po zakonu traje mjesec dana, sigurno će biti produžen", rekao nam je Frano Baica, odvjetnik optuženog za dvostruko teško ubojstvo. 

"Ja sam danas bio kod njega u istražnom zatvoru, to je uobičajeno", rekao nam je Baica, ali nam, zbog tajnosti istrage, ne smije reći o čemu su razgovarali. 

Osvrnuo se i na jučerašnje napise u medijima. 

"Više sam puta kazao da u kontaktu s njime i nisam mogao primijetiti nešto što bi ga odvajalo od prosječnog mladića kojeg bi sreli na ulici, ništa nije bilo čudno, tako on djeluje, a što je kome u glavi, to je drugo. Ja se bavim ovim poslom malo manje od 30 godina i mogao sam primijetiti da je jedna ljudska osobina jako značajna u ovakvim slučajevima, oni prvo učine pa onda razmišljaju. Kad bi bilo obrnuto, svijet bi puno drugačije izgledao", kaže nam Baica. 

Osvrnuo se na napise da bi njegov klijent mogao izbjeći zatvor ili u njemu provesti kratko vrijeme.

"Naš zakon je takav da ne određuje precizno visinu kazne za bilo koje djelo. On ima povjerenje u sud i stavlja visok raspon kazne, ali uvažavajući sve činjenice računa na sud. U ovom slučaju, teoretski zakon omogućava da kazna bude od pet do pedeset godina. A koja će kazna biti, to će sud suditi, zato se i vodi cijeli postupak. A kod tako teških kaznenih djela, kao što se sumnjiči njega, teško je vjerovati da će on tako skoro izaći na slobodu, tu mu ni ja ne mogu pomoći. Niti on to puno problematizira u kontaktu sa mnom, on je toga svjestan. Vjerojatno će suđenje dočekati u istražnom zatvoru, a to se može produžiti na služenje kazne. Priče da će brzo izaći su nevjerojatne, teoretske šanse za svašta postoje. Ali on će vjerojatno dugo biti unutra", rekao je Baica za Index.


Reci što misliš!