Crna Kronika

ČEKA PSIHIJATRIJSKO VJEŠTAČENJE

I neuropsihijatri na mukama: je li Tin Šunjerga bolestan ili mu je um pomračila droga?

U javnosti se kao jedno od glavnih pitanja stravičnog dvostrukog ubojstva u Čistoj Velikoj nameće - što je navelo sina jedinca da ubije roditelje

Što je navelo mladića iz skladne obitelji da napravi takav zločin - glavni je izazov i za neuropsihijatre.

"Ovakva bešćutnost i proračunatost kod pripremanja ubojstva, likvidiranja oba roditelja i nakon toga odlazak na jednu feštu je zbilja nešto što djeluje monstruozno", kaže neuropsihijatar prof.dr. Ivan Urlić.

Što je pomračilo um 19-godišnjaka nitko ne može dokučiti. Rodbina pretpostavlja da je u pitanju droga koja razornije djeluje na psihu i od kokaina i od heroina.

"Ja sam imao slučajeva da nakon 24 sata - ne mislim na ovaj slučaj nego na druge - da se on uopće ne sjeća što je napravio, a sve je to bilo pod utjecajem narkotika", objašnjava bivši policijski kriminalist za narkotike Antun Novoselović.

I kriminalisti i psihijatri ključnim drže psihijatrisko vještačenje koje će proći kako bi se utvrdilo jesu li postojale i nekakve predispozicije u smislu da je taj momak već ranije u mlađoj dobi pokazivao neke znake preosjetljivosti ili je prošao neke traume koje su ostavile vidnoga traga ili se polako razvijala jedna duševna bolest.

I preneraženi susjedi i bolom shrvana rodbina o tome ne znaju više. Dan nakon što su supružnici Šunjerga sahranjeni na mjesnom groblju, a pet dana nakon što su ubijeni, u mjestu je zavladala potpuna šutnja. Tek sada do izražaja dolaze šok i nevjerica.

Bez obzira na uzroke, poznati neuropsihijatar smatra da Tinu Šunjergi treba stručna pomoć čak kako bi došao i do grižnje savjesti.


Reci što misliš!