Crna Kronika

sudar brodova

Pomorska nesreća kod Dubrovnika, dvoje poginulih i petero nestalih

Pomorska nesreća kod Dubrovnika, dvoje poginulih i petero nestalih

U dubrovačkom akvatoriju traje intenzivna potraga za pet nestalih osoba nakon noćašnje teške pomorske nesreće u kojoj su se sudarili brod Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak s više članova posade, pri čemu su dvije osobe poginule, dvije osobe su lakše ozlijeđene, a pet osoba je nestalo.

S voditeljima potražnih timova u Dubrovniku će se sastati ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima, državnom tajnicom za more, Majom Markovčić Kostelac i pomoćnikom ministra ispred Uprave sigurnosti plovidbe, kapetanom Sinišom Orlićem .

Prema dostupnim informacijama, službeni brod Lučke kapetanije Dubrovnik, „Danče“ sinoć u 21,20 sati u Koločepskom kanalu sudario se s gumenom brodicom nepoznate registracijske oznake, na kojoj su nalazili ukupno devet osoba, ugostiteljski djelatnici hrvatskog državljanstva, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod dubrovačke Lučke kapetanije bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.

Na mjestu  nesreće iz mora su spašene dvije osobe s manjim tjelesnim ozljedama, dok su dvije osobe  pronađene mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga.

U potražnu akciju za nestalima uključena su tri plovila Lučke kapetanije Dubrovnik s liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić.

Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio emitira se poruka pogibli kategorije „Mayday Relay“ prema svim sudionicima u pomorskom prometu, ističu iz Ministarstva.

Ministarstvo će, dodaje se, tijekom dana izvijestiti javnost o rezultatima spasilačko - potražne akcije.


Reci što misliš!