Crna Kronika

virtualno već osuđena

Masovni izljevi gnjeva i mržnje u komentarima na Facebook profilu majke ubijenog trogodišnjaka

Masovni izljevi gnjeva i mržnje u komentarima na Facebook profilu majke ubijenog trogodišnjaka
Facebook/Dusko Marusic/PIXSELL

Prema posljednjim informacijama vezanim uz ubojstvo trogodišnjeg dječaka u Puli, zbog sumnje da su povezani sa djeteovom nasilnom smrću, nakon kriminalističkog istraživanja uhićene su tri osobe, dvije žene i jedan muškarac, izvijestila je u srijedu navečer istarska policija.

Premda glasnogovornica istarske policije novinarima nije htjela potvrditi niti opovrgnuti tu informaciju, neslužbeno se doznaje kako je među troje uhićenih i majka djeteta, 35-godišnja Chiara Rojnić.

Ostali uhićeni su maloljetnica koja je bila u bijegu iz doma u Puli te majčin prijatelj. Četvrti muškarac - dečko maloljetnice - koji je jučer bio u policiji na razgovoru pušten je kući, javlja Večernji.

Sve je to dovelo do masovnog govora mržnje od strane građana na Facebook profilu dotične majke. Unatoč tome što žena nije kriva dok joj se ta ista krivnja ne dokaže, njen FB vrvi komentarima kao što su: "Stidi se, crkla dabogda u najgorim mukama stokoooo!".

Jedan od komentara glasio ispod njene fotografije glasi: "Strašno... da si se barem manje naslikavala, a više pazila na svoje dijete.. Ubila ga ti ili netko drugi meni je to isto .. za mene si kriva i odgovorna!!!! Nadam se samo da ćeš proći mnogo gore nego maleni anđeo koji je vjerujem na boljem mjestu".

Bilo je i onih koji nisu uzmicali pred porukama kao što je "Šteta sto nema smrtne kazne...".

Malo ljudi je na strani majke i smatra da je samo štitila svoje dijete te da je se ne treba kriviti prije nego dokaže suprotno. 

Neki od komentatora smatraju da, i da nije kriva za ubojstvo, da je svakako kriva za nemar 'što nije pazila na svoje dijete': "Kriva je jer je nakon 6-7 h nestanak prijavila!!!! Kriva je!!!!! Crkla u najgorim mukama!!!!".

(Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

Podsjetimo, trogodišnji Denis koji je nestao tijekom noći pronađen je jutros oko 9 sati mrtav u Puli, na Vallelungi, nedaleko lučice Mandrač. Na tijelu trogodišnjaka vidljivi su tragovi nasilja, a pretpostavlja se da je zadavljen i utopljen. 

Nestanak djeteta je prijavila oko pola noći 32-godišnja majka djeteta Chiara Rojnić Iako se sumnjalo u istinost prijave, policija je cijelu noć tragala za djetetom. 

Ona je opisala vrijeme prije njegovog nestanka te ono što je tog dana nosio na sebi. Kazala je kako ga je malo poslije 18 sati odvela u park da se igra te da ga je tamo ostavila. Navodno je proz prozor stana koji gleda na park u Akvilejskom prilazu u Puli, gdje je sa sinom živjela, promatrala je njegovu igru. Sat kasnije, kako je ispričala policajcima, nije ga više vidjela te ga je otišla potražiti u park.

Istražiteljima je to bilo sumnjivo te im nije promaknula činjenica da je nestanak prijavljen tek nakon šest sati na što je majka kazala da ga je bjesomučno tražila po gradu, piše Večernji

Kada je majka policiji prijavljivala nestanak sina kazala je da je dječak nestao jučer između 18 i 19 sati. Ispričala je da se igrao ispred zgrade i da ga je ona pazila tako što ga je gledala kroz prozor. No, u jednom trenutku više ga nije bilo. Najprije ga je išla sama tražiti po gradu, zatim je pozvala policiju u pomoć, istodobno valjda nazivajući sve kojih se sjetila da ih pita jesu li možda odveli Denisa.

"Nemoguće da je bilo tako. Kroz prozore njezina stana ne može se vidjeti park na Pontu niti park na rivi", kazali su susjedi. 

Mnogi se pitaju gdje je u to vrijeme bio njegov otac, a kako se doznaje, on se nalazi u Bosni i Hercegovini. Naime, majka se s djetetom nedavno iz BiH doselila u Pulu.


Reci što misliš!