Crna Kronika

zaradili prekršajne prijave

Uhićeno 12 osoba iz ekipe koja je vrijeđala Janicu Kostelić

Uhićeno 12 osoba iz ekipe koja je vrijeđala Janicu Kostelić
Davor Javorovic/PIXSELL/Hajducke vijesti/Screenshot

Više osoba narušavalo je javni red i mir na trajektu koji je plovio na relaciji Split-Supetar, a cijeli slučaj policiji je prijavila 35-godišnjakinja koju su vrijeđali

Splitska je policija u nedjelju dovršila kriminalističko istraživanje nad ukupno 12 osoba, među kojima je dvoje maloljetnika, osumnjičenih da su u subotu na trajektu koji je iz Splita plovio za Supetar na Braču, a onda i u trajektnoj luci verbalno napadali i vulgarno vrijeđali najtrofejniju hrvatsku sportašicu i državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić (35), i svi će danas biti privedeni na Prekršajni sud u Splitu.

Policija je priopćila da je "dovršeno kriminalističko istraživanje nad 12 osoba, od kojih su dvije maloljetne, te je utvrđena sumnja da su u suboti, 10. lipnja, na trajektu koji je plovio na relaciji Split-Supetar, te po izlasku s trajekta, narušavali javni red i mir na štetu 35-godišnjakinje i još dvije ženske osobe u dobi od 40-godina, s kojima se nalazila u društvu. Protiv navedenih osoba podneseni su Optužni prijedlozi, zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a tijekom dana će biti dovedeni na Prekršajni sud", stoji u priopćenju splitske policije.

Iako se pojedinosti ne navode, doznaje se da se incident dogodio nakon što je trajekt iz Splita pristao u Supetar na Braču. U tom se trenutku na obali nalazilo nekoliko osoba koje su pjevale i dovikivale uvredljive riječi Janici Kostelić. koja je potom cijeli slučaj prijavila policiji.

Janica Kostelić doputovala je na Brač kako bi prisustvovala finalu teniskog turnira Croatia Bol Open, no nakon incidenta napustila je Brač i uputila se prema Zagrebu.

Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić u priopćenju je osudila i Vlada Republike Hrvatske, istaknuvši kako su one "izraz nepoštivanja i prema njezinim športskim uspjesima, ali i njezinoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u upostavi pozitivnih trendova u hrvatskom športu".

Zbog incidenta je u nedjelju reagirao i Hrvatski olimpijski odbor (HOO) koji je istaknuo da je "ponašanje skupine muškaraca koja je na Braču dočekala i vrijeđala Janicu Kostelić, državnu tajnicu za sport, sramotno i neprihvatljivo u civiliziranom društvu. "

"Janica je najtrofejnija hrvatska sportašica svih vremena. Zahvaljujući njezinim pobjedama hrvatska se himna puno puta svirala u svijetu, a hrvatska se zastava vijorila na najvišem jarbolu i zbog toga zaslužuje naše poštovanje. No, prije svega zaslužuje poštovanje kao žena i kao takva ne smije biti meta ovakvih divljačkih ispada. Kukavičko ponašanje kakvo se dogodilo na Braču, gdje se veća skupina muškaraca okomila na jednu ženu - sportašicu i državnu dužnosnicu - nema nikakve veze s odanošću svom sportskom klubu već je samo krinka za huliganizam koji treba odvojiti od sporta i kažnjavati", istaknuo je HOO.

Ovo je drugi izgred u samo nekoliko dana na Braču. Prvi se dogodio u Bolu kada je 22-godišnjak šakom u zatiljak udario Dinamovog savjetnika Zdravka Mamića te ga bacio u more.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti