Crna Kronika

Nedostaje krunski dokaz

Jadranka Sloković: Luka Modrić može biti miran

Jadranka Sloković: Luka Modrić može biti miran
Davor Javorović/PIXSELL

Jadranka Sloković iznutra poznaje kompletan slučaj navodne promjene iskaza Luke Modrića

Odvjetnica Jadranka Sloković objasnila je Sportskim novostima pozadinu DORH-ova otvaranja istrage protiv Luke Modrića zbog davanja lažnog iskaza.

"To je nemoguća odluka, klasičan spin, rekla bih i lov na vještice, koji ima svrhu zastrašiti sve potencijalne buduće svjedoke u ovom slučaju", otvoreno će Sloković.

"Luka Modrić nije dao lažan iskaz, nije ga ni promijenio, on je samo objasnio da je bio pogrešno interpretiran, odnosno da je pogrešno protumačio neka pitanja. Tu nema govora o lažnom iskazu."

DORH, očito, ne misli tako.

"Evo vam jasan dokaz da je aneks ugovora spornog odlaska u Tottenham doista potpisan prije nego što se dogodio transfer. Naime, u poslovnim knjigama Dinama na dan Modrićeva odlaska u London lijepo piše da klub tereti Tottenham za iznos odštete, a istovremeno piše i da Modrić tereti klub za 50 posto iznosa te odštete. Dakle aneks nije mogao biti napisan kasnije, kako tvrdi USKOK. Modrić je s Mamićem doista kasnije potpisao aneks, ali na njihov građanski ugovor."

Modrić dakle, po vama, nema razloga za brigu?

"Apsolutno može biti miran jer nije promijenio svoj iskaz, samo je razjasnio neke stvari koje su bile pogrešno interpretirane. Treba napomenuti da USKOK nije snimao svjedočenje Luke Modrića, riječi koje su unesene u zapisnik također je interpretirao netko tko ih je slušao i tko ih je tumačio na svoj način. USKOK, jednostavno, nema čvrstih dokaza ta takav stav."

Ali Modrić je potpisao sporan zapisnik?

"Čovjek svašta potpisuje, posebno kada je pred njim materija koju ne razumije. Jasno je i da mu je koncentracija popustila nakon tako dugog ispitivanja, taj potpis ne može biti krunski dokaz. To bi mogla biti samo snimka, a nje nema."

Odvjetnica Sloković za kraj je htjela još nešto reći.

"Mi smo stvarno samoubilačka nacija, želimo ubiti sve, pa čak i sebe. Modrića su pribili ina križ jer se nekih stvari nije mogao sjetiti. Voljela bih vidjeti koliko bi njih bilo u stanju zapamtiti detalje događaja koji su se zbili prije deset ili više godina."


Reci što misliš!