Crna Kronika

lopovi rade prekovremeno

Zadranka u butiku na Kalelargi ostala bez koverte s 40 tisuća eura

Zadranka u butiku na Kalelargi ostala bez koverte s 40 tisuća eura
Bojan Bogdanić

Ljeto je počelo, pa su se tako dolaskom većeg broja turista aktivirali i domaći i "uvozni" lopovi. Iz PU Zadarske obavještavaju o većem broju krađa, a neuobičajeno velika dogodila su jednom od butika na Kalelargi gdje je Zadranka ostala bez koverte u kojoj je navodno bilo 40 tisuća eura!

Sve skupa prijavljeno je sedam teških krađa i tri krađe. Evidentirano je i šest prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško, a jedna je lakše ozlijeđena.

Teška krađa

U noći s ponedjeljka na utorak, nepoznati je počinitelj provalio u prostor odlagališta otpada u Diklu te otuđio metalni otpad vrijedan nekoliko tisuća kuna.

U proteklih nekoliko mjeseci, u Viru i Sabunikama, nepoznati su počinitelji provalili u tri kuće u vlasništvu više osoba te otuđili agregat i nekoliko tisuća kuna.

U Viru, nepoznati su počinitelji provalili u apartmane koje koriste mađarski i slovenski državljani te otuđili nekoliko tisuća kuna.

Krađa

Na gradskoj tržnici na Poluotoku u Zadru, nepoznati je počinitelj otuđio novčanik s novcem i dokumentima u vlasništvu njemačkog državljanina.

U ugostiteljskom objektu u Ulici Jurja Bijankinija u Zadru, nepoznati je počinitelj otuđio nekoliko tisuća kuna.

U Ulici Petra Svačića u Zadru, nepoznati je počinitelj iz stana u vlasništvu 28-godišnjakinje otuđio prijenosno računalo vrijedno nekoliko tisuća kuna.  

Protiv nepoznatih počinitelja podnosi se kaznene prijave Državnom odvjetništvu.


Reci što misliš!