Crna Kronika

užas u lici

Privedeno osmero članova obitelji 14-godišnje djevojčice iz Zadra koje je jučer ubijena na Velebitu

U Lici se dogodila užasna tragedija u kojoj je 14-godišnja djevojčica iz Zadra koja je bila na ljetovanju kod rodbine u Lici, jučer izbodena nožem te je od posljedica preminula je na putu za gospićku bolnicu.

Policija je privela osmero članova njezine obitelji, a neslužbeno se doznaje da je za ubojstvo osumnjičena 28-godišnja sestrična.

Policijska traka na ulazu u ranč Mala Mila na velebitskim Žuljinama svjedoči da se tu jučer dogodila tragedija.

"Oživljavanje je 20-ak minuta trajalo u općoj bolnici Gospić, po navodu 20-ak minuta u kolima hitne pomoći, dakle ukupno više od 40 minuta, ali kako dijete više nije davalo nikakve znakove života, 20-ak minuta po dolasku u opću bolnicu Gospić, anesteziolozi su proglasili smrt", Sandra Čubelić, ravnateljica Opće bolnice u Gospiću.

Još uvijek neslužbeno- za ubojstvo je osumnjičena njezina 28-godišnja sestrična. Nakon zločina navodno je pobjegla u šumu. Policiji je u potrazi pomagao i gospićki GSS. 

Zločin se dogodio na obiteljskom imanju četvorice braće - ujaka ubijene djevojčice. 

"Izvršen je očevid kojim je utvrđeno da se radi o kaznenom djelu teškog ubojstva. Kriminalističko istraživanje je u tijeku i više osoba je trenutno uhićeno", Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Policija ne otkriva imena uhićenih - navodno ih je osmero: sestrična, četvorica ujaka i još tri ženske članice obitelji. 

"To nitko nije očekivao, oni su baš odlični ljudi. Navodno je ta djevojka imala nekih psihičkih problema, a sad", rekao nam je lokalni stanovnik Ivica. 

U Zatonu Obrovačkom kod obiteljske kuće Čude zaprepašteni su i susjedi i rodbina. Pričaju da su se  djevojke dobro slagale, a cijela velika obitelj uvijek je bila složna. Ubijena 14-godišnjakinja živjela je u Zadru, a s bratom je rado dolazila kod obitelji. 

"Fina djevojčica, pa šta može djevojčica od 14 godina?! Onako susretljiva, vesela, meni je bila draga jer naprimjer danas djeca iz gradane vole ići na selo, a oni su jedva čekali slobodni trenutak da provedu ovdje s bakom", Milanka Pršo, Zaton Obrovački.

"Svako ljeto su bili gore. Praznici ili petak uvečer dođu gore, pa idu u nedjelju nazad i tako. Šokiralo me jer mi je muž umro u prvom misecu, a sad i ovo", rekla nam je Anđelka, rođakinja ubijene. 

Istraga i obdukcija trebali bi otkriti više detalja o tragediji na Velebitu, prenosi RTL Danas. 


Reci što misliš!