Crna Kronika

neprilagođena brzina

26-godišnji Slovenac krivac za nesreću u kojoj su poginuli baka i unuk iz Zadra

Prometnu nesreću u kojoj su u Lici u petak prije podne poginuli baka i unuk, a teško ozlijeđeni djed i unuka iz Zadra, skrivio je 26-godišnji slovenski državljanin uslijed neprilagođene brzine.

Zbog toga je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je u petak kasno navečer Ličko senjska Policijska uprava.

Upravljajući u petak u 11 sati teretnim automobilom slovenske nacionalne oznake državnom cestom broj 50, dvadesetšestogodišnjak je u mjestu Ličko Cerje u Općini Lovinac iz smjera Gračaca u smjeru Gospića, udario prednjim dijelom automobila u stražnji dio osobnog automobila zadarske registracije, koji je usporavao zbog skretanja ulijevo s upaljenim pokazivačem smjera.

Video: Duško Jaramaz/PIXSELL

Zbog toga se osobni automobil kojim je upravljao 67-godišnjak iz Zadra, odbio na suprotnu kolničku traku te tamo udario u kamper nizozemskih nacionalnih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 65-godišnji nizozemski državljanin.

Na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda preminuli su 65-godišnja putnica i 5-godišnje dijete, dok su teško ozlijeđeni 9-godišnje dijete i 67-godišnji vozač, svi četvero iz Zadra.


Reci što misliš!