Crna Kronika

dalmacija u plamenu

Kanaderi na sanaciji požarišta Žrnovnica-Srinjine-Tugare-Podstrana

Kanaderi na sanaciji požarišta Žrnovnica-Srinjine-Tugare-Podstrana

Donosimo posljednje informacije iz vojarne u Zemuniku, odakle su i jutrso krenule snage hrvatskog ratnog zrakoplovstva, upućene na požarišta kod Splita

Zračne snage  Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, jutros, u srijedu, 19. srpnja 2017. aktivne su na požarištima kod Splita.

Dva Candaira CL-415 angažirana su na sanaciji požarišta Žrnovnica-Srinjine-Tugare-Podstrana, dok su dva Airtractora AT-802 upućena u Dugobabe kod Klisa na gašenje požara koji je aktivan još od jučer i na kojem su zračne snage također bile angažirane.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 102 požara (37 u Šibensko-kninskoj, 32 u Splitsko-dalmatinskoj, 26 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 850 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 26 500 tona vode te prevezena 193  vatrogasca i vojnika i 12 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

 


Reci što misliš!