Crna Kronika

rtl ekskluziva

Objavljene nove dramatične snimke privođenja tragično preminulog Tonka Vilibića

RTL je u posjedu novih, do sada neobjavljenih, snimaka privođenja 24-godišnjeg Tonka Vilibića prije nekoliko dana za vrijeme trajanja Ultre u Splitu.

Da podsjetimo, zbog velikih požara u Splitu nije se ovih dana puno govorilo o jednom drugom nevjerojatnom događaju u tom gradu. O smrti 24-godišnjeg Tonka Vilibića koji je umro od gušenja, nakon što je progutao vrećicu s marihuanom. 

Progutao ju je u strahu od policije koja ga je počela ispitivati, a najgore je što bi za tu vrećicu marihuane dobio novčanu kaznu od nekoliko tisuća kuna. Policija je objasnila da su ga htjeli legitimirati, on se dao bijeg, nakon toga su ga svladali, a na putu prema policijskom kombiju Tonko se počeo gušiti. Pozvana je Hitna, ali nije mu bilo pomoći. 

Ali onda su se dan poslije počeli javljati ljudi koji misle da nije bilo baš tako. Vidjeli su da su policajci bili nasilni prema njemu, misle da su upotrijebili prekomjernu silu, udarali ga šakama u rebra i glavu. Policija provjerava jesu li policajci primjereno postupili.

Čitatelj koji je RTL-u poslao ove snimke rekao je da su snimke snimljene između 20:29 i 20:40 sati s obližnjeg nebodera.

"Čuo sam povik "udari ga" te sam izašao na prozor pogledati što se događa. Prvo sam pomislio da je neka tučnjava. ali kad sam vidio da dva momka trče do policajaca u odorama kako bi im ukazali da tuku momka na podu. Dva policajca dolaze do mjesta događaja te im policajci u civilu govore (pretpostavljam): "Mi smo policajci imamo sve pod kontrolom." Te se policajci u odorama udaljavaju s mjesta događaja", napisao je čitatelj.


Reci što misliš!