Crna Kronika

sreća u nesreći

Krk: Vozač zaspao i zabio se u benzinsku postaju, pukim slučajem izbjegnuta katastrofa

Krk: Vozač zaspao i zabio se u benzinsku postaju, pukim slučajem izbjegnuta katastrofa
Riječanin

U subotu oko podneva došlo je do prometne nesreće na benzinskoj postaji koja se pukim slučajem nije pretvorila u pravu katastrofu.

Prema pričama očevidaca ali i priznanju samoga vozača koji je iz svega, nasreću, izašao samo s lakšim ozljedama (ozljede šake), vozač je zaspao za volanom dok se kretao prema Krčkom mostu, piše Riječanin.

Na prilazu mostu koji je poznat većini vozača s ovoga područja po većoj nizbrdici na kojoj se mogu razviti razmjerno velike brzine, u uvjetima vožnje po mokrom i od kiše skliskom kolniku, vozač renta car tvrtke „Enterprise“ je obavljajući transfer vozila prema Zračnoj luci Rijeka uslijed premorenosti u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilo koje se bez kontrole nastavljalo kretati prema benzinskoj postaji.

Automobil je najprije porušio nekoliko stupića uz cestu a potom se, nekontrolirano se krećući, zabio u veliki reklamni stup benzinske postaje.

Kad se cijela situacija sagleda, izbjegnuta je prava tragedija. Vozilo se moglo zabiti ili u samoposlužni aparat za točenje s gorivom što bi potencijalno značilo veliku opasnost od eksplozije; ali je isto tako moglo nastaviti kretanje prema trgovini u kojoj su bili zaposlenici benzinske postaje ali i kupci koji bi nakon mogućeg „ulijetanja“ vozila u trgovinu bili u velikoj opasnosti.

Srećom, sve je prošlo samo s lakšom ozljedom vozača, piše Riječanin


Reci što misliš!