Događaji

S Radne jedinice Arhivi

Sabor imenovao Blagu Markotu za v.d. glavnoga ravnatelja HRT-a

 Sabor imenovao Blagu Markotu za v.d. glavnoga ravnatelja HRT-a

Hrvatski sabor danas je s većinom od 115 glasova za, četiri protiv i četiri suzdržana glasa imenovao Blagu Markotu za vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT), nakon što ga je za to radno mjesto prethodno predložio Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora.

Blago Markota dugogodišnji je zaposlenik Hrvatske radiotelevizije i na mjesto vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja dolazi s mjesta rukovoditelja Radne jedinice Arhivi i programsko gradivo Hrvatske radiotelevizije.

Na Hrvatskoj radioteleviziji zaposlen je od 1999. godine te je među ostalim bio i ravnatelj Hrvatske televizije (HRT - HTV), rukovoditelj Odjela za marketing Hrvatske televizije (HRT - HTV), savjetnik glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, projektni menadžer u Radnoj jedinici Logistika Hrvatske radiotelevizije te financijski analitičar. 2008. i 2009. je godine bio i predsjednikom uprave Ofreja, tvrtke kćeri Hrvatske radiotelevizije.

Član je Izvršnoga odbora Svjetskoga saveza audiovizualnih arhiva FIAT/IFTA, a aktivan je i u Europskoj radiodifuzijskoj uniji (European Broadcasting Union - EBU) kao projektni menadžer za digitalizaciju audiovizualnih arhiva javnih medijskih servisa u jugoistočnoj Europi. Član je više radnih skupina Ministarstva kulture za arhivistiku i digitalizaciju kulturne baštine te asistent za medijski menadžment na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

Diplomirao je na Ekonomskome fakultetu u Sveučilišta u Zagrebu na kojemu trenutačno pohađa doktorski studij iz Poslovne ekonomije te je doktorski kandidat.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.