Događaji

Političko rješenje

Markota postaje v.d. glavnog ravnatelja HRT-a?

Markota postaje v.d. glavnog ravnatelja HRT-a?

Na taj način bi se okončala kriza upravljanja na Prisavlju započeta još 1. listopada kada je funkciju v.d.-a silom zakona napustio Siniša Kovačić.

Markota je, doznajemo, kompromisno rješenje HDZ-a i Mosta jer nakon što su u HDZ-u odbacili mogućnost da Prisavljem privremeno upravlja Jozo Barišić u Mostu se nisu složili da HRT preuzme Josip Popovac.

Markota je, podsjetimo, bio ravnatelj HTV-a u mandatu Vanje Sutlića, bio je direktor marketinga HRT-a i voditelj diskografske kuće Orfej koja je svojedobno postojala u sklopu javnog rtv servisa.

Markota o svom mogućem imenovanju danas nije htio ništa reći tek nam je poručio da 'možemo sljedeći tjedan sjesti i razgovarati ozbiljnim temama'.

Nadzorni odbor (NO) HRT-a pisao je danas saborskom Odboru za medije da poduzme sve mjere da se imenuje novi v. d. glavnog ravnatelja HRT-a te najavio da će sredinom prosinca, sukladno ovlastima, raspisati natječaj za novog glavnog ravnatelja HRT-a.

Raspiše li NO natječaj sredinom prosinca, to znači da će HRT šefa dobiti tek nakon 15. siječnja 2017. godine nakon što prođu svi potrebni rokovi zimska pauza u radu Sabora.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.