Događaji

Osnivač Facebooka

Papa s Zuckerbergom o pomoći siromašnima

Papa s Zuckerbergom o pomoći siromašnima
Željko Lukunić/PIXSELL

Papa Franjo je u ponedjeljak primio mladog osnivača Facebooka, milijardera Marka Zuckerberga i njegovu suprugu Priscillu Chan i s njima razgovarao o tome kako pomoći najsiromašnijima, priopćila je Sveta Stolica.

Sve troje su razgovarali o "primjeni komunikacijskih tehnologija radi smanjenja siromaštva, poticanja kulture susreta i prenošenja poruke nade, napose najsiromašnijima", dodaje se u kratkom priopćenju.

Mark Zuckerberg treba tijekom poslijepodneva održati predavanje na uglednom rimskom sveučilištu nakon čega će se sastati s predsjednikom vlade Matteom Renzijem.

Osnivač Facebooka nije prvi s područja komunikacijskih tehnologija koji je primljen u Vatikanu. U siječnju je Papa primio u audijenciju glavnog direktora Applea Tima Cooka, a zatim i izvršnog predsjednika Googlea Erica Schmidta.

U poruci koju je u siječnju uputio u prigodi 50. Međunarodnog dana društvenih komunikacija, papa Franjo se zauzeo za "pravilnu uporabu komunikacija" koje "pomažu da izađemo iz začaranog kruga osuda i osveta".

Papa na Twitteru ima desetke milijuna pratitelja. Od ožujka je i na Instagramu, ali nema račun na Facebooku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.