Događaji

Zaustavite Reuters!

HND se protivi mogućoj zabrani rada Indexu.hr zbog članka o "nekrofilskim orgijama"

HND se protivi mogućoj zabrani rada Indexu.hr zbog članka o

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u četvrtak se oštro usprotivilo mogućoj zabrani rada portala Index.hr s obzirom da su u javnosti najavljene sudske tužbe protiv tog portala zbog objave teksta "Mrtvaci uživo: Katoličke nekrofilske orgije su najluđi show na HRT-u" od 13. travnja 2016.

HND navodi da je reagirao na taj tekst kao i ostale članke i komentare za koje smatra da vrijeđaju osjećaje vjernika koji su željeli odati počast zemaljskim ostacima Leopolda Bogdana Mandića.

"Učinili smo to smatrajući kako sadržaj i način izrugivanja, posebno u navedenom komentaru, uključuje i netolerantnu reakciju na javno iskazivanje osjećaja vjernika. No, takav stav HND-a niti na koji način ne znači podršku inicijativi da se zabrani rad portala Index.hr", objavio je HND.

To novinarsko udruženje navodi kako se zalaže za poštovanje temeljnih profesionalnih i etičkih standarda u novinarstvu bez obzira na svjetonazorske i druge razlike u društvu te reagira i reagirat će na njihovo kršenje, ali se protivi drastičnim kaznama, pogotovo u slučajevima kada nije riječ o govoru mržnje i pozivanju na nasilje.

Kazne koje bi značile onemogućavanje medija da opstanu na tržištu HND smatra posebno neprihvatljivim.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.