Događaji

Drugi krug

Slab odaziv na prijevremenim lokalnim izborima

Slab odaziv na prijevremenim lokalnim izborima

Ukupno četvrtina birača izašla je u nedjelju na prijevremene izbore za gradonačelnika Nove Gradiške i načelnike Matulja, Gvozda i Kolana, pokazuju rezultati koje je u nedjelju poslijepodne objavilo Državno izborno povjerenstvo.

Od otvaranja birališta u 7 sati pa do 16,30 sati glasovalo je ukupno 6.800 birača od 25.600 koliko ih ima pravo glasovati.

Odaziv je nešto slabiji nego prije dva tjedna, kada su se u tim te u još pet lokalnih jedinica, birali gradonačelnici i načelnici te lokalna predstavnička tijela.

Najslabiji je u Novoj Gradiški, 22,4 posto, najveći, 63,7 posto u najmanjoj općini Kolan, gdje pravo glasa ima manje od 800 birača, a do nedjelje popodne ih je glasovalo nešto više od 500.

Nova Gradiška, Matulji, Gvozd i Kolan nisu uspjeli svoje čelnike izabrati prije dva tjedna, u prvom krugu, nitko od tada ponuđenih kandidata nije dobio više od 50 posto birača koji su glasovali. U dugi krug u svakoj od tih jedinica ušla su po dva kandidata sa najviše osvojenih glasova, 'ključeve grada' u svakoj od njih preuzet će kandidat koji dobije više glasova.

O tome tko će to biti, birači mogu odlučivati do 19 sati kada se zatvaraju birališta. U spomenutim jedinicama prijevremeno se bira, jer njihova predstavnička tijeka nisu uspijeva na vrijeme donijeti proračune za ovu godinu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.