Događaji

Primošten

Na državnom natjecanju iz informatike i računalstva 57 nagrađenih učenika

Na državnom natjecanju iz informatike i računalstva 57 nagrađenih učenika

Na državnom natjecanju iz informatike i računalstva koje se ove godine održalo u Primoštenu, sudjelovalo je 157 najboljih učenika iz informatike od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole iz cijele Hrvatske, a njih 57 osvojilo je nagrade.

Natjecanje su organizirali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatski savez informatičara i Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK). Učenike je kroz pripremu i samo natjecanje pratio 101 mentor.

Učenici osnovnih škola koji su postigli najbolje rezultate bit će pozvani na juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu koja će se 30. lipnja održati na Krku, dok će najbolji učenici srednjih škola biti pozvani na Hrvatsku informatičku ligu koja će se održati u Zagrebu, 2. travnja.

Među nagrađenima su srednjoškolci Gabrijel Boduljak i Boris Borović iz III. gimnazije u Splitu, zatim Borna Šimić iz zagrebačke gimnazije "Matija Mesić", dok je Krešimir Nežmah iz 7. razreda Osnovne škole "Matije Gupca" iz Zagreba osvojio najveći broj bodova u kategorijama primjena algoritama i logo.

Najmlađi pobjedik je Mario Ljubičić učenik 5. razreda iz Osnovne škole "Šimuna Kožičića" iz Splita.

Jedan od organizatora natjecanja, Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) krovno je nacionalno tijelo tehničke kulture koje ove godine nizom aktivnosti obilježava 70 godina od osnutka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.