Događaji

OŠ BIOGRAŠ- SRIJEDA, 7. PROSINCA

Osnivačka skupština Lige protiv raka Zadar Podružnice Biograd uz predavanje o karcinomu prostate

Osnivačka skupština Lige protiv raka Zadar Podružnice Biograd uz predavanje o karcinomu prostate

U srijedu, 7. prosinca 2016. godine u Osnovnoj školi Biograd s početkom u 18 sati dr. Tomislav Sorić, specijalista urologije održat će predavanje na temu „Karcinom prostate“. Ujedno je predavanje dr. Sorića uvod i u osnivačku skupštinu biogradske podružnice Lige protiv raka Zadar

Predavanje dr. Sorića namijenjeno općoj populaciji, naročito muškarcima, te donosi korisne informacije o značaju preventivnih pregleda, mogućnostima rane dijagnostike i suvremenom liječenju bolesti prostate.

Građanima će se na razumljiv način objasniti koja je funkcija prostate u tijelu, koji su rani simptomi bolesti i kako na vrijeme otkriti i liječiti rak prostate.“, kazala je Ljubica Wagner, koja je posebno angažirana na pokretanju biogradske podružnice Lige protiv raka Zadar.

Tradicionalno je iz godine u godinu cijeli mjesec studeni posvećen borbi protiv raka prostate, koji je naročito podmukao i smrtonosan, jer ga mnogi muškarci prekasno otkriju te im je ozdravljenje dovedeno u pitanje. Ono što je zacijelo zanimljivo jest kako prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, kada je u pitanju prostata, sedam od deset muškaraca ne zna da ima prostatu, gdje se ona nalazi, niti čemu ona služi.

No vrijeme je da se o tome progovori i stoga se pozivaju svi zainteresirani, a naročito pripadnici jačeg spola da nazoče ovom važnom predavanju, jer će ovom prigodom čuti mnoge korisne informacije o temi koja je u našoj svakodnevici inače tabu, te moći postavljati izravna pitanja specijalistu urologije dr. sc. Tomislavu Soriću.


Reci što misliš!