Događaji

ušteda energije u kućanstvima

Nastavlja se projekt "Fiesta"

Nastavlja se projekt
Grad Zadar

U periodu od 23. do 24. studenog 2016. godine u Limassolu u Cipru održan je 5. sastanak partnera u sklopu EU projekta FIESTA Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions, koji se sufinancira iz programa CIP Intelligent Energy – Europe (CIP IEE).

Cilj Projekta je ušteda energije u kućanstvima s djecom promjenom njihova ponašanja na način da učinkovitije koriste sustave grijanja i hlađenja, kao i poticanje da koriste one energetski učinkovitije. Konkretne mjere za uštedu energije provest će se u 160 kućanstava na području Grada Zadra putem besplatnih energetskih savjetovanja, a za najmanje 30 kućanstava će se pratiti potrošnja energije.

Temeljem podataka o potrošnji energije u kućanstvima moći će se pratiti ostvarene uštede. Sva kućanstva koja se uključe u Projekt odnosno prijave za energetsko savjetovanje moći će sudjelovati i u FIESTA nagradnoj igri te osvojiti vrijedne i energetski učinkovite nagrade, a i dobit će na poklon promotivni set za uštedu energije.

U okviru Projekta Grad Zadar je otvorio Energetski info pult za građane gdje se svi zainteresirani građani mogu prijaviti za energetsko savjetovanje te informirati o mogućnostima financiranja energetske obnove njihovih domova i drugim pitanjima iz područja energetske učinkovitosti.

Građani se mogu prijaviti za besplatno energetsko savjetovanje na telefon 208 043, e-mail: graditeljstvo@grad-zadar.hr, putem web stranice: www.fiesta-audit.eu ili osobno na adresu Brne Krnarutića 13, Zadar.


Reci što misliš!