Događaji

Čeka se odluka suda

Hloverka Novak Srzić najavila povratak na HRT

Hloverka Novak Srzić najavila povratak na HRT

Hloverka Novak Srzić, bivša dugogodišnja novinarka i urednica na HRT-u, gostujući u Pressingu televizije N1 kazala je kako bi se deaktivirala iz mirovine ako Županijski sud presudi u njenu korist i vrati je na posao

"Dobila sam otkaz jer sam kazala da je inauguracija predsjednice Kolinde Grabar Kitarović napravljena neprofesionalno. Izgubila sam na prvom stupnju na Općinskom sudu u Zagrebu. U tijeku je žalbeni proces na Županijskom sudu i vjerujem da ta presuda biti u moju korist", kazala je Novak Srzić.

Na pitanje urednika Pressinga Petra Štefanića bi li se vratila na HRT ako sud presudi u njenu korist, Novak Srzić je zastala, malo razmislila i kazala da će se, ako bude tako, vratiti na HRT.

"Moja kolegica Elizabeta Gojan suđena je za istu stvar, ali je srećom isti sud u presudio u njenu korist. Moja sutkinja je očito željela vratiti u optjecaj verbalni delikt. Ne znam kako je to moguće. Vjerujem u hrvatsko pravosuđe kao što vjerujem liječnicama. Imam bezgranično povjerenje u njih i vjerujem da će sud presuditi u moju korist. S obzirom na to da je riječ o radnom sporu, a oni idu malo brže, vjerujem da će sud do proljeća donijeti presudu", istaknula je Novak Srzić.

Navela je da je ispunjavala formalne uvjete za mirovinu pa ju je aktivirala.

"Ako sud presudi u moju korist, ja bih je deaktivirala i vratila bih se na HRT iako on nije najpoželjnije mjesto za rad. Mandat Gorana Radmana najgori je period HRT-a. Za njegova mandata ukinute su sve polemičke emisije, od Dnevnika 3 do Otvorenog", istaknula je Novak Srzić.

Novak Srzić, podsjetimo, dobila je otkaz dok je šef na Prisavlju bio Goran Radman.


Reci što misliš!