Događaji

Priprema, pozor, trči!

Treći utorak u prosincu 300 djedica "promarširalo" gradom

Treći utorak u prosincu 300 djedica
Dino Stanin/PIXSELL

Druga po redu "Utrka Djedica" održala se u utorak, 20. prosinca. Na njoj je nastupilo 300 sudionika koji su krenuli s Trga Petra Zoranića, preko Kalelarge i Foruma, da bi utrku završili ondje gdje su i započeli

Treći utorak u mjesecu prosincu donio je atraktivnu utrku Djedova Božićnjaka koja se ove godine održala po drugi put u Zadru.

Večeras je 300 "djedica" preplavilo Kalelargu​. Ova ​jedinstven​a, druga po redu "Utrk​a​ Djedova Božićnjaka" ​obično se održava u svjetskim metropolama i jedina je takve vrste u "Lijepoj našoj​".​ ​

Utrka nije bila natjecateljskog karaktera, ali je bilo važno proći planiranu rutu od Trga Petra Zoranića preko Kalelarge do Foruma i natrag Borellijevom ulicom do Kalelarge i natrag na Trg Petra Zoranića, gdje je bio start, a ujedno i cilj.

Prošle se godine ova utrka održala po prvi put u Zadru jer se, sa svojom agencijom "Idi za srcem", u rodni grad vratio inicijator utrke Aleksandar Kovačević.

U sklopu zabavnog programa nastupili su: Zbor Magnificat, Zadarske Mažoretkinje, Zbor Ožanić (Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića), Plesna udruga "Okret", Glazbeno-scenska udruga "Suncokret uživo", Djeca i maskota Olaf iz Igraonice Zazu, Plesna udruga "U pokretu"  i Tornadele.

I ove godine utrka je privukla velik broj građana, sudionika ali i medija.


Reci što misliš!