Događaji

Protiv odvoza nafte

Stožer za obranu rafinerije Sisak: Ne želimo da se nafta prerađuje u Rijeci

Stožer za obranu rafinerije Sisak: Ne želimo da se nafta prerađuje u Rijeci
Nikola Cutuk/PIXSELL

Članovi Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta sastali su se u utorak sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićom i gradonačelnicom Kristinom Ikić-Baniček te su ih obavijestili o budućim potezima

Među ostalim, na sastanku se raspravljalo i o mogućem zaustavljanju prijevoza sirove nafte iz Siska na preradu u riječku rafineriju.

Tijekom razgovora zatvorenog za javnost, koji je trajao nešto više od jednoga sata, župan i gradonačelnica upoznati su s trenutačnim stanjem u Rafineriji nafte Sisak i u Ini te o budućim potezima Stožera vezanim uz prijevoz nafte u Rijeku.
 
Kako je priopćeno nakon sastanka, u konstruktivnom razgovoru složili su se kako je važno da u Sisku ostane primarna prerada nafte te su se dogovorili o zajedničkim potezima u odnosu prema mjerodavnim ministarstvima i Vladi kao bi se sredinom siječnja zaustavio planirani prijevoz nafte.
 
I župan Žinić i gradonačelnica Ikić-Baniček dali su punu potporu članovima Stožera u njihovim nastojanjima, kao i nakon prve najave gašenja prerade u Rafineriji nafte Sisak u rujnu 2014.


Reci što misliš!