Događaji

Očekuju kompenzaciju

Branitelji traže sedam posto dionica HEP-a

Branitelji traže sedam posto dionica HEP-a
Borna Filic/PIXSELL

Branitelji vjeruju da će i oni imati koristi od privatizacije HEP-a i računaju da će vlada Andreja Plenkovića sedam posto dionica tog poduzeća prenijeti u Fond hrvatskih branitelja, kao što je to bio slučaj u inicijalnim javnim ponudama za Inu i HT

'Kao prvo, ova Vlada treba ispraviti nepravdu koju nam je Milanovićeva vlada nanijela prilikom privatizacije Croatia osiguranja. Tadašnji ministar financija Slavko Linić nije nam htio dati sedam posto dionica. S obzirom na to da država posjeduje još 28 posto vlasništva u toj firmi, očekujemo da sedam posto od toga bude dodijeljeno Fondu hrvatskih branitelja. Što se HEP-a tiče, naš predstavnik u Vladi je ministar Tomo Medved i on će, vjerujem, inicirati sastanak u Vladi o tome. Očekujemo i sedam posto dionica HEP-a ili da nam se to na neki način kompenzira. Fond hrvatskih branitelja mora opstati', rekao je za Novi list predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić.

Međutim, iz jučerašnjih se riječi potpredsjednice Vlade Martine Dalić teško može zaključiti da će želje branitelja, barem kad je o HEP-u riječ, doista biti ispunjene.

'To je svakako jedna od odluka koje treba donijeti tijekom ovoga procesa. U povijesti smo imali uspješne IPO-e u HT-u i Ini, a model tada primijenjen bit će korišten i u ovoj transakciji', krajnje je šturo Martina Dalić odgovorila na novinarsko pitanje hoće li Vlada sedam posto dionica HEP-a rezervirati za branitelje.


Reci što misliš!