Događaji

hak

Problemi na cestama, vozite oprezno

Problemi na cestama, vozite oprezno
Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog najavljenog pogoršanja vremena i iznimne zimske hladnoće koja će biti praćena mjestimičnim snijegom, na Jadranu jakom i olujnom, na udare i orkanskom burom Hrvatski autoklub savjetuje vozačima da prije putovanja provjere stanje na cestama

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i zaleđu Dalmacije, izvijestio je HAK.

U središnjoj Hrvatskoj, Lici i Slavoniji ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na autocestama A1 između čvorova Bosiljevo i Gospić, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Lipovac te A11 Jakuševec-Lekenik.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zimski uvjeti

Autoceste A1 između Zagreba i Šestanovca, A6 Rijeka-Zagreb u punoj dužini kao i državne ceste DC1 između Karlovca i Splita te stara cesta kroz Gorski kotar DC3 otvorene su za sve skupine vozila.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na pojedinim dionicama u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Zimski su uvjeti na autocesti A1 između čvorova Šestanovac i Ravča kao i kroz tunel Sveti Ilija.

Neki katamarani ne voze

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Pasjak.

U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; te trajektna linija: Sumartin-Makarska. Katamaran na liniji 9608 Jelsa-Bol-Split isplovit će na relaciji Stari Grad-Split, bez pristajanja u lukama Bol i Jelsa.

Brojne zabrane

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama:

u Lici i unutrašnjosti Dalmacije:

- dionici autoceste A1 između čvorova Šestanovac i Ravča,
-  kroz tunel Sveti Ilija (DC 76, između čvorova Zagvozd 2 i Bast),
-  DC25 Gospić-Karlobag,
-  DC42 u mjestu Poljanak (g.ž.KA - g.ž.LS),
-  DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno,
-  ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac,
- ŽC5203 Sučević-Srb,
- ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC5126, ŽC5140 i sve lokalne ceste na području Krasna,
- LC59122 Ledenik i LC59123 Konjsko
- sve lokalne i županijske ceste na području općina Lovinac i Perušić.

Zbog najavljenog pogoršanja vremena i iznimne zimske hladnoće koja će biti praćena mjestimičnim snijegom, na Jadranu jakom i olujnom, na udare i orkanskom burom Hrvatski autoklub savjetuje vozačima da prije putovanja provjere stanje na cestama kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na cestama odabrali alternativni pravac putovanja.


Reci što misliš!