Događaji

hak

Olujni udari vjetra, neke dionice otvorene samo za osobna vozila

Olujni udari vjetra, neke dionice otvorene samo za osobna vozila
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jak vjetar usporava promet na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenja brzine

ZBOG olujnih udara vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), javio je Hrvatski autoklub.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar

Jak vjetar usporava promet na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenja brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski uvjeti

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama: u Lici i Zadarskoj županiji: DC25 Korenica-Gospić-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak (g.ž.KA - g.ž.LS), DC52 Špilnik-Korenica, DC218 GP Užljebić-Dobroselo, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, županijska cesta ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević, sve lokalne i županijske ceste ceste na području Ličko-senjske županije.

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, zbog snježne vijavice.

Do 15. ožujka 2017.god. za sav promet zatvorena je državna cesta DC6 na dionici Glina-granični prijelaz Dvor, zbog sanacije mosta "Komora" kod naselja Komora, općina Dvor. Obilazak: Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor. Prolazak kroz mjesto radova moguć je samo vozilima hitnih službi i stanarima u zoni radova.


Reci što misliš!