Događaji

HAK savjetuje

Snijeg pokrio Hrvatsku, ne putujte ako ne morate

Snijeg pokrio Hrvatsku, ne putujte ako ne morate
Goran Stanzl/PIXSELL

U subotu, 14. siječnja, u većem dijelu unutrašnjosti vozit će se otežano zbog snijega, koji se očekuje i u dijelu priobalja, posebice na riječkom području. U ostalom dijelu zemlje vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima od kiše

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima te u usjecima. Zbog snijega i zimskih uvjeta očekuju se zabrane prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Zbog jakog vjetra za pojedine skupine vozila moguća su ograničenja na goranskoj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, Jadranskoj magistrali (DC8) te podvelebitskoj dionici autoceste A1, kao i poteškoće u pomorskom prometu.

Promet putničkih vozila bit će povremeno pojačan na graničnim prijelazima Bajakovo, Stara Gradiška, Slavonski Brod i Macelj, a teretnih na prijelazima Bajakovo, Macelj, Pasjak i Bregana.

Zimski uvjeti na autocestama i državnim cestama

HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti na autocestama (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama) A1 Karlovac-Bosiljevo 2-Otočac-Gospić-Sveti Rok-Maslenica-Zadar 2, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2 i A7 između čvora Diračje i GP Rupa.

Zimski su uvjeti i na državnoj cesti DC1 na dionici Macelj-Krapina-Zagreb-Karlovac-Knin, državnoj cesti DC3 na dionicama Goričan-Varaždin-Breznički Hum i Karlovac-Delnice-Rijeka, Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici GP Rupa-Rijeka-Senj-Karlobag te na mostu Krk (DC102).

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je između Senja i Karlobaga dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila). Jak vjetar usporava promet na dionici autoceste A1 između čvorova Bisko i Karamatići.

Zatvorena Sljemenska cesta

Za sav promet zatvorena je Sljemenska cesta u Zagrebu.

Zbog puknuća dalekovoda na Jadranskoj aveniji u Zagrebu u oba smjera savjetuje se vozačima da voze opreznije (žice dalekovoda su na kolniku).


Reci što misliš!

 Izdvojeno