Događaji

prometne nevolje

Orkanska bura: Za sva vozila zatvorena autocesta A1 i Jadranska magistrala ispod Velebita

Orkanska bura: Za sva vozila zatvorena autocesta A1 i Jadranska magistrala ispod Velebita

Zbog orkanske bure i sniježnih zapuha zabrana je prometa za sve skupine vozila na cestama autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, na državnoj cesti DC1 između Udbine i Knina, državnoj cesti DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, javlja HAK u 15.49 sati

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica,
dionica Jasranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja,
DC25 Gospić-Karlobag i Paški most.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, sjevernom primorju, Dalmaciji i obrnuto.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, snijeg mjestimice i povremeno pada u Gorskom kotaru i Lici, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:


Reci što misliš!