Događaji

ne krećite na put

Zbog orkanske bure s udarima do 165 km/sat Meteoalarm oglasio crveni alarm

Zbog orkanske bure s udarima do 165 km/sat Meteoalarm oglasio crveni alarm

Zbog orkanske bure Meteoalarm je oglasio crveni alarm na području Istre, primorja i posebno podvelebitskog kanala. Danas refuli bure čak do 165, a sutra do 135 km/sat

"Olujna bura s orkanskim udarima, osobito podno Velebita. Srednja brzina vjetra > 55 km/h; najjači udar vjetra 75-165 km/h. Mjestimice snijeg, osobito uz obalu. Poledica. visina snijega 5-10 cm. Najniža temperatura zraka -4 do -1°C. Moguće je i poledica", stoji u upozorenju za utorak 17. siječnja.

Stoga, ako ne morate, niti ne krećite na put sljedeća dva dana. Uz buru na Jadranu u unutrašnjosti  te ponegdje u Dalmaciji i na riječkom području očekuje se i snijeg.

Snijeg će danas povremeno padati u Gorskom kotaru i Lici, a moguć je i uz obalu, objavio je DHMZ. 

Snijega će ponajprije navečer i u noći mjestimice biti i u istočnim i središnjim krajevima. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, na Jadranu jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 4 do 9 Celzijevih stupnjeva. 

Prema prognozi snijeg će padati i u utorak, a narednih dana temperature će biti vrlo niske. Jutarnje temperature zraka kretat će se između -12 i -3°C u kopnenoj Hrvatskoj, na obali se očekuje od -2 do 4°C, a na otocima, ponajprije južnodalmatinskim, između 5 i 7°C.

Najviše dnevne temperature na kopnu će biti od -6 do 0°C, a na moru većinom od 0 do 8°C. Na moru će idućih dana biti vjetrovito uz jaku i olujnu buru s orkanskim udarima. Bura će slabjeti nakon srijede. 


Reci što misliš!