Događaji

orkanska bura i snijeg

Iz Zadra na kontinent i dalje samo preko Obrovca i Gračaca

Iz Zadra na kontinent i dalje samo preko Obrovca i Gračaca

Zbog orkanske bure i snježnih zapuha za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC1 između Udbine i Knina, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most

Zatvorene su i autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, autocesta A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika te  i Krčki most.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica te DC25 Gospić-Karlobag.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Trenutačno nema prohodnih cesta za teretna vozila (s i bez prikolice) prema Dalmaciji i obrnuto, te za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, sjevernom primorju i obrnuto.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a znatne su poteškoće i zbog jakog vjetra koji nosi snijeg, stvara nanose i smanjuje vidljivost. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, ne kreću na put bez zimske opreme i, ako je moguće, odgode putovanje.

Zbog zimskih uvjeta na dionicama autoceste A1 između čvorova Bosiljevo2 i Sveti Rok zabrana je prometa za teretna vozila s ili bez prikolice.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.


Reci što misliš!