Događaji

Otvoreni dan

U Gradskoj loži maturantima se predstavilo 25 odjela Sveučilišta u Zadru

U Gradskoj loži maturantima se predstavilo 25 odjela Sveučilišta u Zadru
Radio Zadar

Kako bi maturantima ali i široja javnosti predstavili svoje studijske programe, pojedini odjeli Sveučilišta u Zadru danas su održali Otvoreni dan u Gradskoj loži na Narodnom trgu.

"Ove smo godine odlučili izaći iz granica sveučilišta kako bi privukli što više pozornosti maturanata ali i građana na jednoj od najfrekventnijih gradskih lokacija", za Radio Zadar kazala je prorektorica zadarskog Sveučilišta za studije i studente doktorica Nedjeljka Balić Nižić. 

Evo što po njenom mišljenju uz ostalo zadarsko sveučilište izdvaja od drugih u našoj zemlji.

- Studentska populacija ovdje u Zadru je zaista brojna, ima ih 6 tisuća u gradu. Željeli smo Otvorenim danom ne samo predstaviti studijske programe nego i druge oblike naših djelovanja - studentski zbor, izvannastavne i sportske te znanstvene aktivnosti. Zadarsko Sveučilište osim odličnog geografskog položaja i klimatskih pogodnosti je i potpuno integrirano, što znači da naših 25 odjela s jedne strane ima svoje posebne studijske programe ali s druge strane zajednički ostvaruju druge aktivnosti. Nismo veliko sveučilište pa je komunikacija između studenata i nastavnika puno bolja, lakše je realizirati brojne inicijative i programe - ističe prorektorica Balić Nižić.  

Budućim studentima predstavilo se 25 odjela, ali i  razni oblici studentskog djelovanja.

Ivona Brekalo tako odgovara na pitanja o Studentskom zboru.

- Mi smo pravno tijelo sveučilišta, imamo svoje predsjedništvo i skupštinu, tu smo na raspolaganju studentima za sva pitanja a ono što najviše naglašavamo je studentski aktivizam. Tu kroz različita financiranja studentskih udruga motiviramo kolege da što više sudjeluju u izvannastvanim aktivnostima i tako promiču i svoje odjele i samo sveučilište. Odaziv je svake godine sve bolji i bolji, nedavno smo organizirali Brucošijadu i rekli su nam da je bila jedna od najboljih, kazala je Ivona. 

U Gradskoj loži danas se mogao dobiti i odgovor na pitanje kako studenti mogu kvalitetno iskoristiti slobodno vrijeme Studentica povijesti i talijanskog jezika Marijana Čiklić.

- To je u biti za sve ljubitelje jezika, svatko tko studira može izabrati jedan jezik kao izborni predmet, i to u Centru za strane jezike, besplatno. Ima klasičnih jezika, engleski, talijanski, čak mislim i japanski i kineski. To može biti jedan most, jedna vrata koja mogu otvoriti ako se dalje želim time baviti. 

Docentica Marina Nekić s Odjela za psihologiju podsjeća da do kraja ovoga tjedna srednjoškolci mogu postati studenti psihologije na jedan dan - ovaj Odjel pripremio je poseban program za one sklone proučavanju ljudske psihe.

U glazbenom dijelu programa Otvorenog dana Sveučilišta u Zadru danas su sudjelovali i članovi Studentskog zbora A.K.A. Crescendo.


Reci što misliš!