Događaji

orkanska bura i snijeg

Dalmacija kao otok: Jedina veza s kontinentom preko Obrovca i Gračaca

Dalmacija kao otok: Jedina veza s kontinentom preko Obrovca i Gračaca

Zbog orkanskog vjetra i snježnih zapuha za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala (DC8) između Bakra, Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC1 između Udbine i Gračaca, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most, javlja HAK u 17.40 sati.

Zatvorene su također i autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, autocesta A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika te Krčki most.

Od 14 sati djelomično je normaliziran promet na DC1 između Gračaca i Knina. I dalje je zabranjen promet kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, ali sva ostala vozila mogu proći sa zimskom opremom. Zbog olujnog vjetra i smanjene vidljivosti vozi se usporeno i krajnje oprezno.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica i DC25 Gospić-Karlobag.

Sva odmorišta i parkirališta popunjena isključenim teretnim vozilima

Trenutačno nema prohodnih cesta za teretna vozila (s i bez prikolice) iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, Primorju, Dalmaciji i obratno. Sva su odmorišta i parkirališta uz cestu popunjena isključenim teretnim vozilima, pa savjetujemo vozačima da ne kreću na put dok ne budu imali informaciju da su ceste otvorene i prohodne. Zbog nemogućnosti isključivanja teretna vozila ne propuštaju se dalje od Benkovca.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a znatne su poteškoće i zbog jakog vjetra koji nosi snijeg, stvara nanose i smanjuje vidljivost. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, ne kreću na put bez zimske opreme i, ako je moguće, odgode putovanje.

Zbog zimskih uvjeta na dionicama autoceste A1 između čvorova Bosiljevo2 i Sveti Rok zabrana je prometa za teretna vozila s ili bez prikolice.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Veliki problemi i u pomorskom prometu

U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Lopar-Valbiska, Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen i Split-Vela Luka-Ubli,

katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula i Split-Bol-Jelsa, Zadar-Sali-Zaglav, Zadar - Rivanj - Sestrunj - Zverinac - Božava - Brbinj, Zadar - Molat - Brgulje - Zapuntel - Ist

brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak.


Reci što misliš!