Događaji

DHMZ

Ispod Velebita olujna bura s orkanskim udarima do 200 km/sat

Ispod Velebita olujna bura s orkanskim udarima do 200 km/sat
Bojan Bogdanić

U Dalmaciji je rijetko moguća slaba kiša, uglavnom na krajnjem jugu, navečer i susnježica. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka i mjestimice olujna bura

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz oborine te vjetrovito. U unutrašnjosti će povremeno padati snijeg, češće u gorskim područjima i Slavoniji, a bit će ga ponegdje i uz obalu sjevernog Jadrana.

U Dalmaciji je rijetko moguća slaba kiša, uglavnom na krajnjem jugu, navečer i susnježica.

Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka i mjestimice olujna bura s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između -5 i 0, na Jadranu od 2 do 8 °C.

Meteoalarm izdao crveni alarm za danas i sutra

Za danas, srijedu 18. siječnja Meteoalarm je izdao crveni alarm za područje za Istru, Kvarneri podvelebitsko područje. Puhat će olujna bura s orkanskim udarima, osobito podno Velebita. Srednja brzina vjetra >55 km/h; najjači udar vjetra 75 do 200 km/h;

U četvrtak, 19. siječnja i dalje će puhati jak do olujni sjeveroistočni vjetar (bura), koji će polako slabiti. Najjači udar vjetra od 40 do 80 cv, odn. od 75 do150 km/h.

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća.

Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.


Reci što misliš!