Događaji

nema kraja

HAK: Orkanska bura i dalje stvara velike probleme u cestovnom i pomorskom prometu

HAK: Orkanska bura i dalje stvara velike probleme u cestovnom i pomorskom prometu

Za sav promet, zbog orkanskog vjetra i snježnih zapuha zatvorene su ceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, DC1 između Udbine i Gračaca, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most. Ne plove katamarani za Brgulje i Ist, kao niti brodska linija za Preko

Zatvorene su također i autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika na riječkom području.

Od 8 sati za sve skupine vozila otvoren je most Krk.

Samo za osobna vozila, zbog olujnog vjetra, otvorene su dionica brze ceste A6 Kikovica-Rijeka (čvor Orehovica) između čvorova Čavle i Kikovica, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica; brza cesta Solin-Klis i DC25 Gospić-Karlobag.

Zbog snijega, jakog vjetra koji nosi snijeg, stvara nanose i smanjuje vidljivost trenutno nema prohodnih cesta za teretna vozila (s i bez prikolice) iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, Primorju, Dalmaciji i obratno.

Sva su odmorišta i parkirališta uz cestu popunjena isključenim teretnim vozilima, pa savjetujemo vozačima da ne kreću na put dok ne budu imali informaciju da su ceste otvorene i prohodne. Zbog zimskih uvjeta poteškoće u prometu za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama su djelomice i na području Slavonije, središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Olujni vjetar otežava promet u Istri, Hrvatskom primorju i Dalmaciji. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, ne kreću na put bez zimske opreme i, ako je moguće, odgode putovanje.

Zbog prepriječenog teretnog vozila na državnoj cesti DC69 Slatina-Ćeralije, vozi se jednim trakom naizmjenično.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Problemi i u pomorskom prometu

Na zadarskom području u prekidu su katamaranska linija 9403 Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist,  linija 9404 Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, te brodska linija 431A Zadar-Preko.


Reci što misliš!